Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Recidivist acuzat de violarea şi lipsirea de libertate a unei fete de 11 ani, arestat preventiv | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Societate » Recidivist acuzat de violarea şi lipsirea de libertate a unei fete de 11 ani, arestat preventiv
Recidivist acuzat de violarea şi lipsirea de libertate a unei fete de 11 ani, arestat preventiv

Recidivist acuzat de violarea şi lipsirea de libertate a unei fete de 11 ani, arestat preventiv

Un recidivist de 38 de ani din comuna Tuşnad, condamnat în trecut pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi tâlhărie, proaspăt liberat din penitenciar, a fost arestat preventiv, vineri, pentru 30 de zile, el fiind acuzat că a violat şi lipsit de libertate o fată de 11 ani.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, părinţii fetei au sesizat poliţia, miercurea trecută, în jurul orei 22:00, despre faptul că minora a plecat de la domiciliu într-un loc necunoscut. Părinţii le-au spus poliţiştilor că în cursul zilei au fost plecaţi la muncă, iar seara, în jurul orei 19:30, mama a revenit acasă şi a constatat lipsa fetei, începând să o caute, fără succes. După sesizare, poliţiştii, împreună cu părinţii minorei, au efectuat căutări pe raza comunei, în zonele în care aceasta s-ar fi putut afla, însă, de asemenea, fără rezultat. Motiv pentru care la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă complexă.

În urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit că în aceeaşi zi, în jurul orei 15:00, fata a plecat de acasă cu un vecin, N.A. de 38 de ani, recidivist, condamnat pentru infracţiunile de omor şi tâlhărie, comise pe raza judeţelor Harghita şi Braşov, motiv pentru care în acţiunea de căutare au fost angrenate forţe mărite, care au alcătuit mai multe echipe, în vederea găsirii minorei, se arată în informarea Biroului de presă a IPJ Harghita.

Minora a fost găsită joi dimineaţă, în jurul orei 07:00, pe raza comunei, din declaraţia ei reieşind că a fost victima unui viol. „Din cercetările efectuate de poliţişti (…) rezultă că inculpatul a luat-o pe fată de acasă minţind-o că trebuie să meargă cu el, iar când au ajuns într-o zonă împădurită, la o distanţă de circa 2 km de sat, a constrâns-o să întreţină cu el raporturi sexuale, apoi a ţinut-o cu el până în dimineaţa următoare, într-o casă părăsită”, conform sursei citate.

Recidivistul – care, potrivit unor surse apropiate anchetei, a ispăşit, până în prezent, 20 de ani în închisoare – a fost prins la scurt timp şi a fost reţinut pentru 24 de ore. Iar vineri după-amiaza, Judecătoria Miercurea-Ciuc a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile a inculpatului. (Şt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.