Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Purtarea măștii de protecție, obligatorie în spațiile publice deschise din toate localitățile județului | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 25 februarie 2024
Home » Societate » Purtarea măștii de protecție, obligatorie în spațiile publice deschise din toate localitățile județului
Purtarea măștii de protecție, obligatorie în spațiile publice deschise din toate localitățile  județului

Purtarea măștii de protecție, obligatorie în spațiile publice deschise din toate localitățile județului

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Harghita a adoptat, ieri, o hotărâre potrivit căreia purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice deschise din toate localitățile județului. Totuși, aceasta poate fi dată jos pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât şi pentru desfăşurarea activităţilor sportive individuale sau altor asemenea activităţi, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal şi la minimum 2 metri faţă de alte persoane.

Potrivit hotărârii, această măsură a intrat în vigoare de marți seara, de la ora 23:00.

Tot în ședința de ieri a CJSU s-a actualizat și lista localităților în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile, raportată la o mie de locuitori.

Astfel, municipiile Toplița și Miercurea Ciuc, precum și comunele Corbu, Voșlăbeni și Sărmaș au acest raport cuprins între 1,5 și 3‰. În aceste localități este permisă activitatea interioară a restaurantelor și cafenelelor, dar fără a se depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și doar în intervalul orar 06:00-23:00.

În schimb, în orașul Bălan și în comunele Bilbor, Subcetate și Tulgheș, incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile este de sub 1,5 la mia de locuitori.

Valori de peste 3‰ se înregistrează în municipiile Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni, dar și comuna Gălăuțaș.

***

Din păcate, în localitățile în care purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie de mai mult timp, populația s-a obișnuit să… nu o mai poarte. Astfel, în această dimineață, în Miercurea Ciuc, aproximativ 4-5 din 10 persoane fie nu o aveau deloc, fie nu o purtau în mod corespunzător (chiar sub bărbie, devenind astfel doar un accesoriu vestimentar).

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.