Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

PSD Gheorgheni sesizează Prefectura cu privire la site-urile consiliilor locale | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Politic » PSD Gheorgheni sesizează Prefectura cu privire la site-urile consiliilor locale
PSD Gheorgheni sesizează Prefectura cu privire la site-urile consiliilor locale

PSD Gheorgheni sesizează Prefectura cu privire la site-urile consiliilor locale

Cu toate că la fiecare şedinţă de Colegiu Prefectural, Adrian Jean Andrei – prefectul judeţului Harghita – le reaminteşte şefilor de instituţii deconcentrate să-şi pună în ordine paginile de Internet ale instituţiilor pe care le conduc, se pare că acest lucru nu este auzit şi în afara municipiului Miercurea-Ciuc. Astfel, mai multe site-uri ale primăriilor harghitene nu îndeplinesc anumite cerinţe minime impuse atât de lege, cât şi de bunul simţ.

site_Joseni

Siteul Consiliului Local Joseni

Ca urmare, filiala Gheorgheni a PSD a înaintat Instituţiei Prefectului – judeţul Harghita o sesizare „privind aspectul şi conţinutul site-ului oficial al Consiliului local Joseni, Harghita”, dar şi a altor pagini de Internet ale unor comune. În sesizare se menţionează lipsa unor informaţii care, conform Legii nr. 161 din 2003, ar trebui să fie publice: bugetul anual al Consiliului local, precum şi bugetul pentru investiţii şi planul de investiţii anuale; hotărârile CL; declaraţiile de avere ale primarilor şi consilierilor locali.

„Totodată, am semnalat faptul că site-ul oficial al Consiliului local Joseni nu este disponibil şi în versiunea română, versiune care, conform legislaţiei în vigoare, ar trebui să fie versiunea de bază şi mai apoi, tot conform legii, informaţiile de pe site ar trebui să fie disponibile şi în limba minorităţilor naţionale, dacă se constituie prevederile legale pentru acest lucru”, se precizează într-un comunicat de presă emis de PSD Gheorgheni.

În acesta se mai menţionează faptul că nu numai Consiliul local Joseni este instituţia publică cu astfel de probleme. În cursul zilei de ieri, PSD Gheorgheni a mai depus la Instituția Prefectului – județul Harghita sesizări asemănătoare și în ceea ce privește pagini de Internet ale primăriilor și Consiliilor Locale din Remetea, Suseni și Ciumani.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

5 comments

  1. băiatul ăsta chiar face treabă. Felicitări PSD Harghita că are un astfel de președinte de organizație municipală la Gheorgheni, mi se pare că a fost și este în continuare o alegere bună!
    Succes Benchea!

    • eu zic că nu o să îl țină mult. vorbește mult și observă prea multe, deci poate că este sau va fi o scamă în ochii conduceri actuale care se ”solidarizează” cu UDeMeReu…

  2. Domnul Benchea este un luptător!
    Dumnezeu să îl ajute și să îi dea putere pentru a duce la capăt ce a început.
    Vreau să îi mulțumesc pentru că ma ajutat să îmi găsesc un loc de muncă. E un om minunat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.