Protestul angajaţilor APM Harghita faţă de „nivelul extrem de scăzut al salariilor” a continuat şi astăzi | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Protestul angajaţilor APM Harghita faţă de „nivelul extrem de scăzut al salariilor” a continuat şi astăzi
Protestul angajaţilor APM Harghita faţă de „nivelul extrem de scăzut al salariilor” a continuat şi astăzi

Protestul angajaţilor APM Harghita faţă de „nivelul extrem de scăzut al salariilor” a continuat şi astăzi

Angajaţii din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Harghita au continuat protestul şi astăzi, întrerupând activitatea şi, implicit, programul de lucru cu publicul între orele 10:00 şi 12:00. Aceştia protestează „faţă de discriminarea salarială şi nedreptatea cu care se confruntă în comparaţie cu colegii lor din alte instituţii judeţene”.

„Din luna ianuarie 2024 s-a iniţiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituţiile deconcentrate din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administraţia centrală. Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepanţelor salariale dintre funcţiile din administraţia publică centrală şi cele din unităţile teritoriale. Cu toate acestea, sectorul de activitate bugetară care se referă la domeniul protecţiei mediului a fost omis din această reglementare. În pofida eforturilor depuse încă de la începutul anului şi a demersurilor legale iniţiate, cerinţele pentru o salarizare echitabilă şi respectarea drepturilor legitime ale salariaţilor din agenţiile judeţene pentru protecţia mediului au rămas nesatisfăcute”, se arată într-un comunicat semnat de angajaţii din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Harghita şi făcut public joi, în prima zi de protest.

În documentul citat se mai arată că protestele vor continua „până când drepturile noastre vor fi recunoscute şi nedreptatea salarială va fi înlăturată”. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.