Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Programul Zâmbet de copil, deschis pentru solicitări de finanțare până la 31 iulie | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Învățământ » Programul Zâmbet de copil, deschis pentru solicitări de finanțare până la 31 iulie
Programul Zâmbet de copil, deschis pentru solicitări de finanțare până la 31 iulie

Programul Zâmbet de copil, deschis pentru solicitări de finanțare până la 31 iulie

În anul 2010, Consiliul Județean (CJ) Harghita a demarat programul de sprijinire și promovare a valorilor familiale în județul Harghita. În cadrul acestuia a fost lansat un program al cărui obiectiv este decorarea pereților și sălilor din grădinițe, clase și școli pregătitoare, respectiv secțiile de pediatrie a spitalelor și din centrele de plasament.

„Scopul nostru este să aducem un zâmbet pe fața copiilor, elevilor prin decorarea spațiilor în care ei învață. Sperăm că prin înfrumusețarea pereților spațiilor educative și terapeutice, prin ilustrarea eroilor din povești, a întâmplărilor din povești, vom putea transforma aceste spații și contribui la starea de spirit a celor mici”, a afirmat în legătură cu programul Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, citat de Biroul de presă al CJ.

În ultimii ani, prin intermediul acestui program au fost decorați pereții și spațiile din peste o sută de săli de clasă și grădiniță. Cei care s-au ocupat de ilustrarea pereților au fost graficieni, temele fiind alese de reprezentanții instituțiilor de învățământ.

Prin colaborarea cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Harghita, instituție subordonată consiliului județean, acest program continuă și în anul 2020.

Sunt eligibile pentru obținerea de finanțare: grădinițele, școlile în care funcționează clase pregătitoare, cabinetele de asistență psihopedagogie și cele logopedice din instituțiile de învățământ, secțiile de pediatrie din cadrul instituțiilor medicale, respectiv centrele de plasament din județul Harghita.

Activitățile eligibile sunt cele care au în vedere decorarea unei săli sau a unei părți de clădire sau coridor.

Documentația trebuie transmisă prin poștă și în format electronic pe adresa:

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Harghita, 530131 Miercurea Ciuc, str. Mihail Sadoveanu, nr. 54, respectiv pe adresa de e-mail:  cjrae_hr@yahoo.com.

Anunțul și formularul cererii de finanțare pot fi descărcate de pe site-urile: www.judetulharghita.ro și www.isjhr.eduhr.ro. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0266/31.70.48.

Termenul limită de depunere a documentației este 31 iulie 2020 și comisia de evaluare a documentațiilor va delibera până la data de 5 august 2020.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.