Programul TEZAUR continuă în lunile septembrie şi octombrie 2023 | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » Economic » Programul TEZAUR continuă în lunile septembrie şi octombrie 2023
Programul TEZAUR continuă în lunile septembrie şi octombrie 2023

Programul TEZAUR continuă în lunile septembrie şi octombrie 2023

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov informează faptul că, începând de ieri, 18 septembrie, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6,25% şi, respectiv, 7,10%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • între 18 septembrie – 12 octombrie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului; Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;
  • între 18 septembrie – 13 octombrie 2023, de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului;
  • între 18 septembrie – 12 octombrie 2023, în mediul urban şi 18 septembrie – 11 octombrie 2023, în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română SA.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Braşov,

Compartiment Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.