Programele „Rabla” şi „Rabla Plus” vor demara în jurul datei de 10 mai | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Programele „Rabla” şi „Rabla Plus” vor demara în jurul datei de 10 mai
Programele „Rabla” şi „Rabla Plus” vor demara în jurul datei de 10 mai

Programele „Rabla” şi „Rabla Plus” vor demara în jurul datei de 10 mai

Programele „Rabla” şi „Rabla Plus” vor demara, în acest an, în jurul datei de 10 mai, imediat după ce se vor încheia perioadele de dezbateri publice şi sesiunea de validare a producătorilor, a anunţat Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

„Îi anunţ pe toţi românii care au maşină mai veche de 10 ani că, probabil în jurul datei de 10 mai, vor putea să acceseze programele Rabla şi Rabla Plus. Ministerul Mediului are, acum, postat pe site Ghidul de finanţare pentru cele două programe, ghid care este în dezbatere. Şi pentru că urmărim ca paşii să fie foarte repede făcuţi, astfel încât Ordinul de ministru să poată fi publicat în Monitorul Oficial imediat după dezbaterea publică şi pe urmă imediat să trecem la validarea producătorilor, o să spun tuturor românilor că preluăm, pe cât este posibil, toate observaţiile care ne sunt făcute prin Facebook, pe alte mijloace de comunicare – mail-uri sau chiar pe faxul ministerului. În momentul în care dezbaterea publică este gata, pe data de 24 aprilie, să fim gata şi cu Ghidul, şi cu procedura întocmai. Am reuşit şi chiar ne-am dorit să lansăm deodată ambele programe, undeva în jurul datei de 10 mai, pentru că de data aceasta cetăţenii sau persoanele juridice care doresc să-şi achiziţioneze o maşină electrică beneficiază de o primă de 10.000 de euro şi au posibilitatea să beneficieze şi de cei 6.500 de lei care înseamnă prima de casare”, a spus Gavrilescu.

Potrivit ministrului Mediului, bugetul alocat pentru acest an în cadrul programului „Rabla” se situează la 180 de milioane de lei, iar prima de casare rămâne, ca şi în 2016, la 6.500 de lei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.