Procesul în care Ráduly Róbert Kálmán este judecat pentru fapte de corupţie, strămutat la Tribunalul Mureş | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Societate » Procesul în care Ráduly Róbert Kálmán este judecat pentru fapte de corupţie, strămutat la Tribunalul Mureş
Procesul în care Ráduly Róbert Kálmán este judecat pentru fapte de corupţie, strămutat la Tribunalul Mureş

Procesul în care Ráduly Róbert Kálmán este judecat pentru fapte de corupţie, strămutat la Tribunalul Mureş

Procesul în care fostul primar al municipiului Miercurea-Ciuc, Ráduly Róbert-Kálmán, şi viceprimarul suspendat Szőke Domokos sunt judecaţi pentru săvârşirea unor infracţiuni similare celor de corupţie a fost strămutat de la Tribunalul Harghita la Tribunalul Mureş. Curtea de Apel Târgu-Mureş a admis, vineri, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de strămutare a cauzei. Ieri, la Tribunalul Harghita ar fi trebuit să se judece un nou termen în această cauză, însă acest termen a rămas fără obiect.

Apărătorul lui Ráduly Róbert-Kálmán, avocatul Milu-Constantin Timoce, a declarat că încă nu cunosc motivele strămutării acestei cauze. „Din păcate, motivele strămutării şi deciziei judecătorilor Curţii de Apel Târgu-Mureş nu le cunoaştem, le vom cunoaşte doar în momentul în care vom avea o hotărâre motivată. Ştim doar soluţia, că s-a dispus strămutarea”, a spus apărătorul fostului primar al municipiului Miercurea-Ciuc.

Întrebat de ce a durat atât de mult procedura în cameră preliminară, cauza fiind înregistrată la Tribunalul Harghita în 17 iunie 2015, avocatul Milu-Constantin Timoce a răspuns că „este greu de spus”, însă îşi doreşte ca lucrurile să se mişte mult mai repede. „Sunt foarte multe chestiuni administrative, de transfer a dosarului de la o instanţă la alta şi din păcate nu este o chestiune particulară în acest dosar. Din punctul meu de vedere, este o chestiune strict legislativă, raportat la modalitatea în care a fost reglementată camera preliminară. Noi ne-am fi dorit şi ne dorim ca lucrurile să se mişte mult mai repede, cu atât mai mult cu cât d-l Raduly şi-a susţinut constant nevinovăţia. Va face lucrul acesta şi în faţa Tribunalului Mureş. Rămâne de văzut cum se vor desfăşura procedurile, noi, din păcate, nu avem cum să le urgentăm sau să le tergiversăm”, a declarat apărătorul primarului demisionar.

∗∗∗

Potrivit rechizitoriului DNA, Ráduly Róbert-Kálmán este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infracţiuni) şi conflict de interese, toate în concurs real. Szőke Domokos este judecat pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infracţiuni) şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, de asemenea în concurs real.

În acest moment, cei doi se află sub control judiciar, iar Szőke Domokos nu îşi poate exercita, în continuare, funcţia de viceprimar. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.