Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

PRoCentru: Prima aplicaţie de mobil privind fondurile pentru dezvoltare regională, în Regiunea Centru | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » (Inter)Național » PRoCentru: Prima aplicaţie de mobil privind fondurile pentru dezvoltare regională, în Regiunea Centru
<i>PRoCentru</i>: Prima aplicaţie de mobil privind fondurile pentru dezvoltare regională, în Regiunea Centru

PRoCentru: Prima aplicaţie de mobil privind fondurile pentru dezvoltare regională, în Regiunea Centru

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru a dezvoltat şi lansat prima aplicaţie de mobil pentru fondurile europene din Regiunea Centru, PRoCentru, prima de acest tip din ţară.

Potrivit unui comunicat de presă remis de ADR Centru, fondurile europene derulate prin Programul „Regiunea Centru” 2021-2027, dar şi alte informaţii despre proiecte sau surse de finanţare europene care sunt disponibile la nivelul Regiunii Centru şi nu numai, sunt acum mai uşor de aflat prin aplicaţia PRoCentru. Aplicaţia este disponibilă pe platformele iOS şi Android. Aceasta permite celor interesaţi să caute rapid noutăţile din regiune pe tema fondurilor nerambursabile şi a proiectelor, dar şi detalii despre evenimente sau oportunităţi de dezvoltare, cu acces direct la platforma naţională pentru căutarea surselor de finanţare nerambursabile. Utilizatorii pot seta primirea de notificări în timp real, la fiecare noutate publicată, precum şi distribuirea acestor informaţii pe reţelele social-media.

„În primul trimestru al anului trecut am lansat website-ul dedicat Programului «Regiunea Centru», www.regiocentru.ro, o platformă online ce reprezintă sursa principală de informare a cetăţenilor din regiune, a potenţialilor solicitanţi de fonduri, dar şi a beneficiarilor de finanţare. Pentru cei ce doresc informaţii despre acest Program şi nu numai, pentru toţi cei ce doresc să dezvolte proiecte finanţate cu fonduri europene sau doresc să dezvolte parteneriate regionale sau, pur şi simplu, caută oportunităţi de finanţare, am considerat că această aplicaţie de mobil va fi utilă, pentru că permite notificări în timp real când apar modificări sau actualizări, dar şi când comunicăm lansările de apeluri pentru fondurile europene disponibile pentru dezvoltarea Regiunii. În acelaşi timp, ca să deservim cât mai mulţi cetăţeni, prin această aplicaţie transmitem inclusiv informaţii despre multe apeluri sau programe de finanţare, cum sunt Programul Tranziţie Justă, Programul Sănătate, oportunităţile de business derulate prin proiectul Enterprise European Network, proiectele PNRR sau activităţile şi evenimente de informare dedicate tinerilor realizate prin Europe Direct. Aplicaţia PRoCentru este prima de acest tip din ţară şi va fi constant îmbunătăţită. Cetăţenii ne pot transmite şi feed-back-ul lor sau ce alte aşteptări au de la acest produs de comunicare, urmând ca noi să extindem tipurile de informaţii furnizate”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru, citat în comunicat.

Conform sursei citate, „pentru a creşte notorietatea Programului «Regiunea Centru» (PR Centru 2021-2027), prin care în următorii 7 ani sunt disponibili 1,38 miliarde euro pentru investiţii în judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, ADR Centru a realizat aplicaţia de mobil PRoCentru, ce poate fi descărcată atât din GooglePlay cât şi din AppStore, funcţionând pe platformele Android şi iOS. Această aplicaţie va oferi informaţii detaliate despre program, dar şi alte date generale privind impactul fondurilor europene nerambursabile în Regiunea Centru, de interes către cetăţeni. În acest sens, soluţia IT de tip aplicaţie pentru telefoanele mobile va transmite noutăţi despre PR Centru 2021-2027, prezentând concomitent oportunităţile de finanţare de la nivel regional şi proiectele europene implementate în judeţele regiunii. Aceasta este conectată cu pagina web aferentă PR Centru (www.regiocentru.ro), dar şi cu celelalte pagini web coordonate de ADR Centru care conţin informaţii despre program, operaţiuni, alocări financiare etc. Aplicaţia vine ca un mijloc complementar website-ului de informare pentru creşterea interesului cetăţenilor, reprezentând în acelaşi timp şi un mod modern de a prezenta informaţii detalii pentru parteneri, beneficiari, cetăţeni”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.