Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Primul parc retail din Miercurea Ciuc se va întinde pe 12.000 de metri pătraţi şi va fi inaugurat anul viitor | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Economic » Primul parc retail din Miercurea Ciuc se va întinde pe 12.000 de metri pătraţi şi va fi inaugurat anul viitor
Primul parc retail din Miercurea Ciuc se va întinde pe 12.000 de metri pătraţi şi va fi inaugurat anul viitor

Primul parc retail din Miercurea Ciuc se va întinde pe 12.000 de metri pătraţi şi va fi inaugurat anul viitor

Pe locul unde pe vremuri se afla fabrica de tractoare din Cartierul Spicului, în urmă cu mai bine de 10 ani s-a început construcţia unui mall. Însă criza din 2008 a dus la sistarea lucrării şi a investiţiei.

Acum, lucrările au fost preluate de RC Europe, care va amenaja acolo centrul comercial NEST.

„NEST va lua naştere prin transformarea structurii unui centru comercial de către investitorul israelian Plaza Centers într-un concept modern de parc de retail. Lucrările de demolare a proiectului sunt finalizate, iar lucrările de construcţie vor fi terminate în anul 2020”, se precizează într-un comunicat de presă trimis de RC Europe.

Potrivit sursei citate, proiectul va avea o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 12.000 de metri pătraţi şi peste 500 de locuri de parcare – şi va cuprinde un supermarket Lidl ca ancoră de food. Parcul de retail va fi inaugurat în prima jumătate a anului 2020, iar închirierea proiectului este aproape finalizată. Printre cei care şi-au închiriat deja spaţii în cadrul Nest se amintesc JYSK, Sportisimo, Deichmann, Takko, CCC, Pepco, Kik Textilen, Zoomania sau Orsay.

„Suntem bucuroşi să anunţăm achiziţia terenului şi demararea lucrărilor de construcţie la proiectul parcului de retail Nest din Miercurea Ciuc. Credem în potenţialul oraşului Miercurea Ciuc, iar dezvoltarea noastră în acest oraş confirmă încrederea asociatului nostru ceh în România”, a declarat Andrei Rati, director RC Europe pentru România. „Nest va fi primul parc de retail din oraş şi, prin mix-ul de chiriaşi pe care îi va găzdui, va oferi diversitate locuitorilor din Miercurea Ciuc. Le mulţumim autorităţilor locale din Miercurea Ciuc pentru sprijinul oferit, precum şi chiriaşilor noştri pentru încrederea acordată”.

LIVIU C.

 

XXX

RC Europe este un investitor şi dezvoltator ceh specializat în dezvoltarea, administrarea şi acordarea consultanţei în materie de proprietăţi de retail, clădiri de birouri şi rezidenţiale cu operaţiuni în Republica Cehă, România, Serbia şi Croaţia. Societatea a dezvoltat şi administrează mai multe clădiri de birouri, centre comerciale, clădiri rezidenţiale şi lanţuri de supermarket-uri.

În România, RC Europe a finalizat deja proiectul unui parc de retail sub brandul Nest, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 3.800 de metri pătraţi în Dorohoi şi deţine 5 clădiri de birouri în Craiova, Piteşti, Drobeta-Turnu Severin şi Slatina, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 20.000 de metri pătraţi. Societatea plănuieşte, de asemenea, să dezvolte o clădire de birouri Clasa A în Bucureşti sub numele ARC, cu o suprafaţă închiriabilă de 30.000 de metri pătraţi, precum şi alte parcuri de retail în Oradea şi Sighişoara.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.