Sâmbătă, la Topliţa:Primul parc de parkour şi free-run oficial din România va fi inaugurat cu un concurs | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Sport »
Sâmbătă, la Topliţa:
Primul parc de parkour şi free-run oficial din România va fi inaugurat cu un concurs
<h5><i>Sâmbătă, la Topliţa:</i></h5>Primul parc de parkour şi free-run oficial din România va fi inaugurat cu un concurs

Sâmbătă, la Topliţa:
Primul parc de parkour şi free-run oficial din România va fi inaugurat cu un concurs

După multe luni de aşteptare – elementele ce compun parcul ajungând în Topliţa încă din timpul iernii – la sfârşitul acestei săptămâni tinerii care practică parkour vor avea motiv de bucurie: se va inaugura parcul care le va permite să facă acest sport într-un mediu sigur.

Alexandru Tokes este din Topliţa şi a început să practice parkour în urmă cu 6 ani, văzândui pe alţi prieteni de ai lui. Ne spunea că se antrenau pe zidurile şi scările din oraş, însă a reuşit, împreună cu Dumitru Olariu, primarul municipiului, să facă un proiect şi să transforme visul în realitate: achiziţia unui parc special. Odată ce acesta va fi inaugurat, cel mai mare avantaj pe care îl va da va fi siguranţa. „Nu mai mergem doar pe betoane; avem o parte de nisip, care e special amenajată pentru copii şi începători ca să nu se lovească. Avem aparate profesionale care nu alunecă, barele sunt făcute special ca să putem sări pe ele, să ţină greutate mare”, ne spunea Alexandru Tokes.

De altfel, atunci când au fost alese componentele parcului, s-a încercat ca acesta să fie cât mai practic.

Ne spunea că acest sport poate fi periculos, sunt nişte paşi care trebuie urmaţi şi, dacă începătorii nu se încumetă la a face lucruri mai avansate, atunci totul o să fie sigur.

Din Topliţa este şi Armando Prodan. El practică parkour de 10 ani şi a participat la mai multe concursuri naţionale.

Aproximativ 20 de practicanţi de parkour la inaugurare

În ceea ce priveşte concursul care se va organiza cu ocazia inaugurării parcului, sâmbătă, 27 august, în jurul orei 15:00, la Topliţa vor fi aşteptaţi aproximativ 20 de practicanţi de parkour din toată ţara.

Punctele în cadrul concursului se vor da pe dificultate, creativitate şi flow. Şi, ne mai spunea Alexandru, cum vor fi şi semifinale şi finale, concurenţii vor trebui săşi pregătească două trasee, iar publicul va avea ce să vadă.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.