Primăria are acum dificultăţi în plata salariilor angajaţilor de la apă, canalizare şi salubritate | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Primăria are acum dificultăţi în plata salariilor angajaţilor de la apă, canalizare şi salubritate
Primăria are acum dificultăţi în plata salariilor angajaţilor de la apă, canalizare şi salubritate

Primăria are acum dificultăţi în plata salariilor angajaţilor de la apă, canalizare şi salubritate

Pentru că Bălanul a refuzat să se alăture, la momentul oportun, unui vast proiect de reabilitare a sistemului

Primăria Bălan înregistrează dificultăţi la plata salariilor celor 30 de angajaţi ai Serviciului public de alimentare cu apă, canalizare şi salubritate, dar şi a utilităţilor acestei instituţii subordonate.

Primarul oraşului Bălan, Gheorghe Iojiban, a declarat că la Serviciul public de apă, canalizare şi salubritate există dificultăţi financiare din cauza pierderilor mari de apă de pe reţeaua de alimentare, după ce în urmă cu mai mulţi ani, consiliul local nu a fost de acord să se alăture unui proiect ce viza reabilitarea sistemului.

Din acest motiv, în ciuda fondurilor alocate lunar de către Primăria Bălan, Serviciul public de alimentare cu apă, canalizare şi salubritate nu mai dispune de bani pentru plata celor 30 de angajaţi, care nu şi-au primit salariile pentru luna octombrie.

În prezent, ar fi nevoie de 247.500 lei pentru cheltuielile salariale aferente lunilor octombrie, noiembrie şi decembrie, dar şi de aproape 200.000 lei pentru plata utilităţilor, a arieratelor şi a TVA.

Primarul Gheorghe Iojiban a explicat că a cerut ajutor din partea Consiliului Judeţean Harghita şi există speranţe că se vor găsi soluţii în acest sens, pentru ca angajaţii să nu rămână fără salarii în preajma sărbătorilor de iarnă.

sAcesta a punctat faptul că primăria a depus un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pentru reabilitarea sistemului de apă şi canalizare, care a fost introdus pe lista de priorităţi şi există promisiuni că în luna decembrie se va semna contractul în valoare de 3,5 milioane de euro. (L. Matei)

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Mai bine vedeți unde dracu sunt pierderile mari de apă.Sunt mulți oameni din Bălan care nu locuiesc în oraș de ani de zile își plătesc toate taxele și impozitele la primărie și bineînțeles nu consumă nimic.(apă, salubrizare.pompieri,adunat câini vagabonzi, zugrăvit blocuri e.t.c.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.