Prezenţe harghitene la Colocviul şi Festivalul Coral „George Sbârcea” de la Sf. Gheorghe | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 23 septembrie 2023
Home » Cultură » Prezenţe harghitene la Colocviul şi Festivalul Coral „George Sbârcea” de la Sf. Gheorghe
Prezenţe harghitene la Colocviul şi Festivalul Coral „George Sbârcea” de la Sf. Gheorghe

Prezenţe harghitene la Colocviul şi Festivalul Coral „George Sbârcea” de la Sf. Gheorghe

Mâine şi poimâine are loc, la Sf. Gheorghe, ediţia a VII-a a Festivalului Coral „George Sbârcea”, organizat de Instituţia Prefectului Covasna şi Fundaţia „Mihai Viteazul”, la care semnalăm şi câteva semnificative prezenţe harghitene.

Astfel, sâmbătă, de la ora 10:00, la Muzeul Spiritualităţii Româneşti se va desfăşura Colocviul „George Sbârcea – meleagurile natale, muzica şi scrierile sale”, moderat de etnomuzicologul Dr. Constantin Secară, la care prof. Dr. Nicolae Bucur de la Universitatea „Sapientia” din Miercurea Ciuc va prezenta comunicarea Moştenirea muzicală şi literară, elocventă şi pilduitoare a magistrului George Sbârcea, iar Viorica Lazăr, directoarea Bibliotecii Municipale „George Sbârcea” din Topliţa, comunicarea Maria Tănase – modelul feminin pentru George Sbârcea.

În aceeaşi zi, de la ora 12:00, Ansamblul Plaiuri tulgheşene, coordonat de rapsodul popular Lăcrămioara Pop, va susţine un miniconcert la Muzeul Spiritualităţii Româneşti, iar de la ora 15:00, un concert pe scena sălii de spectacole a Teatrului „Tamási Áron” – din localitate, în cadrul Concertului aniversar 100+2000.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.