Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Preşedintele PNL Harghita acuză PSD-UNPR-PC de campanie murdară | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Politic » Preşedintele PNL Harghita acuză PSD-UNPR-PC de campanie murdară
Preşedintele PNL Harghita acuză PSD-UNPR-PC de campanie murdară

Preşedintele PNL Harghita acuză PSD-UNPR-PC de campanie murdară

Înainte cu o săptămână de încheierea campaniei electorale, preşedintele PNL Harghita, Stelu Platon, a făcut o declaraţie prin care îi acuza pe competitori de aruncarea în faţa opiniei publice a unor minciuni referitoare la programul lui Klaus Johannis.

„În legătură cu modul în care se desfăşoară campania electorală în judeţul Harghita – preciza Stelu Platon – ACL aduce la cunoştinţă următoarele: după nedemocratica Ordonanţă 55, prin care, prin presiuni băneşti făcute asupra primarilor, a fost suspendată o lege timp de 45 de zile – în acelaşi spirit ne aşteptăm ca într-o bună zi PSD să suspende de exemplu pensiile pentru 3 luni – a urmat o altă mizerabilă acţiune de intoxicare făcută cu ajutorul Poştei Române, prin care, în mod mincinos, se afirmă că Johannis va tăia pensiile.

De aceea am făcut o contestaţie la Biroul Electoral Judeţean Harghita, care, din păcate, a fost respinsă cu 5 la 4 de către majoritatea UDMR-PSD, cu toate că în toate judeţele din ţară în care au fost astfel de situaţii, decizia a fost firească, adică interzicerea difuzării unor astfel de materiale calomnioase. În consecinţă, am continuat această acţiune în sensul în care am trimis contestaţia la Biroul Electoral Central. În legătură cu mult trâmbiţatul proces al candidatului nostru, Klaus Johannis, subliniem din nou că acesta a câştigat procesul cu ANI la instanţa de fond de la Alba Iulia, că nu există nici o declaraţie sau demers din care să rezulte obstrucţionarea în vreun fel a justiţiei, ba mai mult, se doreşte clarificarea cât mai urgentă a acestei situaţii care în mod ciudat a devenit permanentă tocmai în timpul campaniei electorale, cu toate că procedurile în astfel de situaţii durează de cele mai multe ori şi doi ani”.

În urmă cu 5 zile, Biroul Electoral Judeţean Harghita a emis o decizie cu privire la sesizarea depusă de Alianţa Creştin Liberală Harghita cu privire la presupusul abuz săvârşit de alianţa PSD, UNPR şi PC prin difuzarea directă alegătorilor ori prin serviciile Poştei Române a unui pliant în care sunt inserate informaţii false legate de platforma economică a programului lui Klas Johannis de a tăia pensiile şi salariile. Iar în cadrul acestei decizii se arată că plângerea a fost respinsă pentru că „Pliantele difuzate nu contravin ordinii de drept. Alegătorii au posibilitatea să se informeze în mod corect asupra platformei electorale a fiecărui candidat şi să-şi exprime votul în cunoştinţă de cauză”. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.