Prefectul solicită primarilor să ia măsuri ca urmare a codului de caniculă în care se află judeţul | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 21 septembrie 2023
Home » Sănătate » Prefectul solicită primarilor să ia măsuri ca urmare a codului de caniculă în care se află judeţul
Prefectul solicită primarilor să ia măsuri ca urmare a codului de caniculă în care se află judeţul

Prefectul solicită primarilor să ia măsuri ca urmare a codului de caniculă în care se află judeţul

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a solicitat joi primarilor din judeţ să ia măsuri de prevenire a unor situaţii deosebite care ar putea avea loc în contextul perioadelor caniculare anunţate de meteorologi.

În adresa trimisă tuturor primarilor din judeţ, prefectul îi roagă să identifice sursele de apă ce pot fi folosite pentru alimentarea autospecialelor de stingere a incendiilor, să informeze populaţia cu privire la interdicţia utilizării focului deschis la arderea de mirişti şi vegetaţie uscată, dar şi în legătură cu ce trebuie să facă în perioadele caniculare, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

De asemenea, prefectul le-a transmis primarilor să instituie, acolo unde este cazul, restricţiile de alimentare cu apă şi să verifice dacă serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă sunt pregătite pentru a interveni atunci când e nevoie de ajutorul lor.

Şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a avertizat, ieri, în legătură cu riscul producerii unor incendii de vegetaţie uscată, pe fondul creşterii temperaturilor şi a cerut celor care obţin aprobări pentru arderea de mirişti să respecte toate măsurile pentru ca focul să nu se extindă.

La rândul său, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a precizat pentru Agerpres că nu se constată, deocamdată, o creştere a numărului de pacienţi care au avut de suferit din cauza căldurii, recomandând evitarea expunerii la soare între orele 11.00-17.00, iar pentru cei care, totuşi, au de rezolvat diverse probleme în această perioadă de timp să consume o cantitate mai mare de lichide, de preferat apă, să poarte haine lejere şi deschise la culoare şi să îşi acopere capul.

De asemenea, dr. Peter Szilard a recomandat o atenţie sporită la persoanele vârstnice şi la copii, în cazul cărora pericolul de deshidratare este mai mare. (Gina Ştefan)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.