Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Prefectul de Harghita: Este inacceptabil ca o hotărâre a CJ să nu respecte interesele tuturor cetăţenilor | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » Prefectul de Harghita: Este inacceptabil ca o hotărâre a CJ să nu respecte interesele tuturor cetăţenilor
Prefectul de Harghita: Este inacceptabil ca o hotărâre a CJ să nu respecte interesele tuturor cetăţenilor

Prefectul de Harghita: Este inacceptabil ca o hotărâre a CJ să nu respecte interesele tuturor cetăţenilor

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a luat poziţie sâmbătă faţă de adoptarea steagului secuiesc ca steag al judeţului, precizând că este inacceptabil ca o hotărâre a Consiliului Judeţean să nu respecte interesele tuturor cetăţenilor.

Prefectul a afirmat, într-o declaraţie de presă, că instituţia pe care o conduce va analiza hotărârea şi se va pronunţa asupra legalităţii sale, mai ales că a fost adoptat acelaşi steag al judeţului care a fost anulat printr-o hotărâre judecătorească.

„Este inacceptabil ca o hotărâre a Consiliului Judeţean să nu respecte interesele tuturor cetăţenilor judeţului Harghita. Proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul Judeţean, pentru că este doar un proiect de hotărâre, urmează să parcurgă cursul firesc şi legal, însă prefectul este cel care se va pronunţa asupra legalităţii actului administrativ, având în vedere că s-a aprobat acelaşi steag al judeţului care a fost anulat printr-o hotărâre judecătorească, care are putere de lege, ca nefiind steagul judeţului Harghita”, a declarat prefectul Adrian Jean Andrei.

Acesta a adăugat că şi Comisia Naţională de Heraldică trebuie să se pronunţe asupra acestui caz şi a reiterat că va analiza hotărârea din toate punctele de vedere, în contextul în care a fost depus un amendament la proiectul de hotărâre şi din partea comunităţii româneşti.

„Sigur, Comisia Naţională de Heraldică, după toate procedurile legale, va trebui să se pronunţe în acest caz, însă prefectul va analiza din toate punctele de vedere legalitatea hotărârii Consiliului Judeţean, mai ales că a fost depus şi un amendament din partea comunităţii româneşti”, a conchis prefectul Adrian Jean Andrei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.