Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Prefectul a solicitat primarilor să efectueze o analiză detaliată a situaţiei vârstnicilor din judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Societate » Prefectul a solicitat primarilor să efectueze o analiză detaliată a situaţiei vârstnicilor din judeţ
Prefectul a solicitat primarilor să efectueze o analiză detaliată a situaţiei vârstnicilor din judeţ

Prefectul a solicitat primarilor să efectueze o analiză detaliată a situaţiei vârstnicilor din judeţ

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a solicitat tuturor primarilor din judeţ să efectueze o analiză detaliată a situaţiei persoanelor vârstnice din fiecare localitate, pentru a se găsi, ulterior, soluţii pentru îmbunătăţirea vieţii acestora.

Prefectul a precizat că analiza trebuie să cuprindă numărul persoanelor vârstnice din fiecare localitate, adică a celor care au împlinit vârsta de pensionare, numărul celor care beneficiază de ajutor social, de ajutor de încălzire şi a celor care necesită îngrijire la domiciliu. De asemenea, s-a solicitat numărul vârstnicilor internaţi în cămine de bătrâni şi a acelor care au cereri în acest sens în curs de rezolvare, măsurile stabilite pentru ajutorarea vârstnicilor, inclusiv dificultăţile cu care se confruntă autorităţile publice locale pe această temă.

Adrian Jean Andrei a subliniat că este nevoie de o astfel de analiză întrucât în ultimii ani, la nivel judeţean, nu s-a mai pus în discuţie această temă. „La nivelul judeţului funcţionează Comitetul consultativ de dialog civic pentru persoanele vârstnice şi (…) având în vedere că în ultimii ani această temă nu a mai fost pusă în discuţie la nivel judeţean, există necesitatea unei analize riguroase a situaţiei din judeţ. (…) Pe baza propunerilor autorităţilor locale dorim să identificăm măsuri şi soluţii, iar acolo unde problematica excede competenţelor noastre să solicităm sprijin de la ministerul de resort”, a declarat prefectul Adrian Jean Andrei.

Acesta a precizat că în cadrul ultimelor întâlniri ale membrilor Comitetului consultativ de dialog civic pentru persoanele vârstnice s-a născut ideea cooptării unor ONG-uri existente deja la nivel judeţean, pentru ca acestea, împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale, „să găsească soluţii optime pentru ca viaţa vârstnicilor să se îmbunătăţească”. (Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.