Prefectul a atenţionat primăriile din judeţ cu privire la obligativitatea de a lua măsurile necesare pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Societate » Prefectul a atenţionat primăriile din judeţ cu privire la obligativitatea de a lua măsurile necesare pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României
Prefectul a atenţionat primăriile din judeţ cu privire la obligativitatea de a lua măsurile necesare pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României

Prefectul a atenţionat primăriile din judeţ cu privire la obligativitatea de a lua măsurile necesare pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a atenţionat primăriile din judeţ, printr-o circulară, cu privire la obligativitatea de a lua măsurile necesare pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României în conformitate cu prevederile Legii nr. 75 din 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului de stat şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, coroborat cu HG 1157/2001.

Astfel, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că autorităţile publice locale au obligativitatea să arboreze drapelul României în forma, cu dimensiunile, modelul şi intensitatea culorilor stabilite conform legii. „Iar articolul 2 din Legea 75/1994 stipulează foarte clar că autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia arborării drapelului României în mod permanent atât pe edificiile în care îşi au sediul, cât şi în interiorul lor, cu precădere în birourile persoanelor din conducerea acestora, în sălile de protocol şi festivităţi”, a spus Adrian Jean Andrei.

Prefectul judeţului a menţionat în circulara transmisă că direct răspunzători pentru arborarea şi menţinerea în stare corespunzătoare a drapelului României pe edificiu şi în sediul acestora sunt conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice.

Adrian Jean Andrei a solicitat, totodată, comunicarea manifestărilor organizate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale pentru sărbătorirea Zilei Naţionale. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

4 comments

  1. Ii doare pe ei la basca.

  2. Cornel Cancel se vede ca i-ti cam pute de tot ce este romanesc….Asa cum dai semne exterioare de respect in comunitatea ta, de dimineata pana seara, asa trebuie sa procedezi si in privinta tarii unde traiesti!!! degeaba muti discutia la sosele si autostrazi ca se vede de pe luna cine esti….

    • Nu vrei sa discutăm despre șosele și autostrăzi? Foarte bine.Hai să discutăm despre ce face statul Român pentru oamenii din Harghita.Sau poate vrei să discutăm despre indiciile ROBOR? Despre prețul alimentelor?Al benzinei și motorinei?Despre lipsa locurilor de muncă?Putem să fluturăm steagurile și să facem paradă militară de 1Decembrie.Si după aia!!!Mergem să lucrăm în altă țară că să putem trăi.

  3. Eu cred că lucrurile nu trebuie amestecate. Una e una și alta e alta! De fiecare trebuie să ne ocupăm cu seriozitate și responsabilitate. Să nu ducem în derizoriu nicio problemă de interes public.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.