Poliţiştii harghiteni au în dotare un radar nou de ultimă generaţie | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Poliţiştii harghiteni au în dotare un radar nou de ultimă generaţie
Poliţiştii harghiteni au în dotare un radar nou de ultimă generaţie

Poliţiştii harghiteni au în dotare un radar nou de ultimă generaţie

Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita a fost dotat, la începutul acestei luni, cu un echipament de ultimă generaţie pentru măsurarea vitezei în traficul rutier. Este vorba despre Cinemometru Laser LTI 20/20 TruCam.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, aparatul, care foloseşte undele laser pentru măsurarea vitezei, poate achiziţiona ţinta de la o distanţă de până la 1.200 m, iar timpul necesar pentru determinarea vitezei de la plasarea reticulului pe ţintă este de numai 0,33 secunde.

Conform sursei citate, cinemometrul nu poate fi detectat de detectoarele de radar, în schimb poate detecta sistemele antibruiere instalate pe autovehicule.

„Prin prisma modului de funcţionare şi a performanţelor construcţiei, aparatul este optimizat în aşa fel încât să nu fie influenţat de factori externi care să afecteze exactitatea măsurătorilor. Totodată, TruCam este complet imun la orice fel de interferenţe, acest lucru făcându-l perfect pentru folosirea în orice locaţie şi în orice condiţii”, potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita.

„În acest context, poliţiştii harghiteni atrag atenţia tuturor conducătorilor auto, atât locuitorilor judeţului, cât şi celor ce tranzitează zona, să apese cu moderaţie pedala de acceleraţie, în primul rând pentru siguranţa proprie şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier, dar şi pentru evitarea unor eventuale pagube materiale, în situaţia în care sunt posibile accidente, iar amenzile sunt sigure!”, mai arată sursa citată.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.