Polițiștii harghiteni au identificat și ridicat sute de îmbrăcăminte și jocuri de societate contrafăcute | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Polițiștii harghiteni au identificat și ridicat sute de îmbrăcăminte și jocuri de societate contrafăcute
Polițiștii harghiteni au identificat și ridicat sute de îmbrăcăminte și jocuri de societate contrafăcute

Polițiștii harghiteni au identificat și ridicat sute de îmbrăcăminte și jocuri de societate contrafăcute

Peste 200 de articole de îmbrăcăminte și jocuri de societate contrafăcute, în valoare de 38.000 lei, au fost identificate și ridicate în urma unor controale ale polițiștilor, se arată în cadrul unui comunicat de presă emis de IPJ Harghita.

În cursul zilei de joi, specialiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Harghita au acționat cu efective mărite pentru a preveni și combate ilegalitățile în domeniul proprietății intelectuale și al cinematografiei. Pe raza localităților Miercurea-Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Corund și Praid au fost efectuate 25 de controale la agenți economici, în urma acestora fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 64.000 lei.

De asemenea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor peste 200 de articole de îmbrăcăminte care purtau însemnele unor mărci protejate și peste 40 de articole reprezentând jocuri de societate susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 38.000 lei.

În urma acestor acțiuni s-au deschis trei dosare de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similar.

În comunicat se arată că aceste infracțiuni, conform Legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, constituie o faptă penală și sunt pedepsite cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Harghita își continuă eforturile de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul proprietății intelectuale, pentru a proteja drepturile proprietarilor de mărci și pentru a asigura un mediu de afaceri corect și echitabil.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.