Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Platformă online dedicată apelurilor de proiecte lansate pentru finanţare nerambursabilă | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 martie 2024
Home » Economic » Platformă online dedicată apelurilor de proiecte lansate pentru finanţare nerambursabilă
Platformă online dedicată apelurilor de proiecte lansate pentru finanţare nerambursabilă

Platformă online dedicată apelurilor de proiecte lansate pentru finanţare nerambursabilă

  • Consiliul Judeţean Harghita a anunţat lansarea concursurilor de proiecte în cadrul programelor anuale de cooperare şi de sprijinire pe care le derulează, dar şi a noii platforme menită să faciliteze depunerea solicitărilor

Cei care doresc să aplice pentru accesarea sprijinului nerambursabil în cadrul programelor anuale de cooperare şi de sprijinire derulate de Consiliul Judeţean Harghita, o pot face de acum încolo şi online. Trebuie doar să încarce pe platformă formularul de solicitare împreună cu documentele necesare şi cu informaţiile relevante ale cererii de finanţare şi să aştepte validarea cererii.

„Suntem printre puţinele judeţe în care există posibilitatea de a încărca online solicitările de finanţare lansate de Consiliul Judeţean Harghita. Am încercat, prin intermediul specialiştilor, să dezvoltăm o platformă care să funcţioneze fără inconveniente şi care să uşureze procesul de depunere a solicitărilor pentru cei interesaţi. Situaţia generată de pandemie anul trecut ne-a impulsionat să dezvoltăm această platformă online, care a trecut cu brio toate testele efectuate în faza de testare. Aşadar, cei care doresc să aplice vor descoperi, accesând link-ul: programeproiecte.judetulharghita.ro/ro/register, o aplicaţie prietenoasă, unde au posibilitatea să încarce toate documentele necesare depunerii proiectului. Platforma a fost astfel concepută ca, ulterior încărcării documentelor, aplicantul să primească numărul de înregistrare şi responsabilul de program să fie înştiinţat de aplicaţie, existând posibilitatea ca în cazul unei erori sau unor lipsuri, acestea să fie corectate înainte de expirarea termenului limită”, a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita Bíró Barna Botond în cadrul conferinţei de presă desfăşurată la sediul „Harghita Business Center” din Odorheiu Secuiesc.

Portofoliul de programe pus la dispoziţie de consiliul judeţean acoperă o gamă largă de domenii şi de posibilităţi de finanţare.

„Consiliul Judeţean Harghita este un exemplu de administraţie prietenoasă cu proiectele şi cu siguranţă este unic în ceea ce priveşte programele destinate cultelor religioase. Oferim o paletă colorată de posibilităţi de finanţare, de la turism, cultură, programe destinate familiilor, la sport, tradiţii şi totodată patrimoniul nostru construit, folosindu-ne de toate resursele pentru a debirocratiza procesul de depunere a proiectelor. Rezultatele anilor precedenţi ne-au arătat că programele cu finanţare nerambursabilă derulate de consiliul judeţean sunt aşteptate şi utile asociaţiilor şi fundaţiilor care astfel au posibilitatea de a-şi continua activitatea”, a conchis Borboly Csaba, preşedintele administraţiei publice judeţene harghitene.

(Daniela M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.