Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Peste o sută de posturi vacante la Spitalul Judeţean de Urgenţă! | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Sănătate » Peste o sută de posturi vacante la Spitalul Judeţean de Urgenţă!
Peste o sută de posturi vacante la Spitalul Judeţean de Urgenţă!

Peste o sută de posturi vacante la Spitalul Judeţean de Urgenţă!

 Noua secţie ATI va fi gata mâine pentru pacienţi

Consiliul Judeţean Harghita, prin intermediul instituţiei subordonate – Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc – scoate la concurs 103 locuri de muncă menite să contribuie la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite. Acestea au fost comunicate în cadrul conferinţei de presă pe care a ţinut-o ieri la sediul spitalului judeţean, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita. În urma promovării concursului se va mări echipa de medici, dar şi cea a personalului auxiliar. Aceste aspecte sunt foarte importante în procesul de re-acreditare a spitalului judeţean.

„Competenţa Consiliului Judeţean este limitată, însă ne străduim să facem investiţii, dezvoltări în cadrul instituţiilor sanitare care ne sunt subordonate. Scoaterea la concurs a unui număr atât de mare de posturi reprezintă o provocare pe care ne-o asumăm. O parte a posturilor scoase la concurs s-a eliberat în cursul anilor 2012-2013, desigur printre acestea se numără şi posturi care au devenit vacante din pricina fluctuaţiei de personal din anul 2015, pensionări şi demisii, însă din cauza măsurilor restrictive nu a fost asigurat cadrul legal pentru scoaterea la concurs a acestor posturi. Angajările de personal se vor face în conformitate cu programările făcute de conducerea spitalului. Ne-am dori ca spitalul judeţean să devină o instituţie medicală de rezonanţă la nivel regional”, a afirmat Borboly Csaba.

Vizi Mária Melinda, director de îngrijiri la spitalul judeţean, a afirmat că se scot posturi la concurs nu numai la secţiile existente, ci şi la cele noi de chirurgie toracică, neurochirurgie, nefrologie. În ceea ce priveşte mutarea secţiei ATI în noul spaţiu, Zsombori László, directorul de investiţii din cadrul Consiliului Judeţean, a spus că în cursul zilei de mâine această secţie va fi gata pentru pacienţi.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.