Peste o mie de lei strânşi în urma acţiunii caritabile „Din inimă pentru inimă de român” | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 29 iunie 2022
Home » Societate » Peste o mie de lei strânşi în urma acţiunii caritabile „Din inimă pentru inimă de român”
Peste o mie de lei strânşi în urma acţiunii caritabile „Din inimă pentru inimă de român”

Peste o mie de lei strânşi în urma acţiunii caritabile „Din inimă pentru inimă de român”

  • Din această sumă au fost cumpărate daruri pentru 15 persoane de la Centrul Social Topliţa

În cursul zilei de 24 februarie, în colaborare cu profesoara pentru învăţământ primar Todoruţ Delia şi cu profesorul de religie Leonte Dumitru, Parohia Ortodoxă „Sfântul Nicolae” Topliţa II şi VI (din Deal), cu copiii de la Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu”, care fac parte şi din şcoala noastră parohială, au organizat o acţiune de colectare de fonduri pentru persoanele de la Centrul Social Topliţa. Copiii au confecţionat mărţişoare, care le-au comercializat  la un stand amenajat în incinta sălii de clasă unde îşi desfăşoară cursurile clasa a II-a a Liceului Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Topliţa, aceştia frecventând în aceste zile cursurile online.

Copiii membri ai Şcolii Parohiale „Prietenii Sfântului Nicolae” s-au îmbrăcat în costum popular şi au organizat acţiunea de comercializare de mărţişoare şi alte lucrări. Ei au cântat pricesne şi au aşteptat pe rând copiii din celelalte clase, care erau însoţiţi de domnii profesori pentru învăţământ primar pentru a cumpăra mărţişoare. Nu au fost prestabilite preţuri având în vedere caracterul caritabil al acţiunii, iar la final s-a constatat că suma adunată din donaţiile micuţilor a fost de 1.150 lei. Din aceşti bani s-au cumpărat daruri (fructe, compoturi, biscuiţi) pentru 15 persoane de la Centrul Social Topliţa.

Cumpărăturile au fost realizate de câţiva reprezentanţi ai Şcolii Parohiale „Prietenii Sfântului Nicolae”, însoţiţi de preoţii Filip Bogdan Alexandru, Filip Alexandru şi profesoara Delia Todoruţ. Aceeaşi echipă a fost cea care a înmânat darurile directoarei Centrului Social Topliţa, Carmen Runcan. Aceasta ne-a transmis un filmuleţ realizat cu ocazia înmânării darurilor. Momentul a fost emoţionant, beneficiarii răsplătindu-ne cu lacrimi de bucurie.

În data de 25 februarie a avut loc şi întâlnirea online cu părintele Milăşan Lucian, preoteasa şi membrii Şcolii Parohiale „Izvorul Tămăduirii” Bolzano, Italia. Ne-am prezentat reciproc locul şi activităţile pe care le desfăşoară fiecare şcoală parohială, iar copiii şi-au exprimat bucuria de a fi părtaşi la un proiect de binefacere. Membrii Şcolii Parohiale „Izvorul Tămăduirii” Bolzano, Italia, au comercializat mărţişoare la un stand aflat la ieşirea din biserică, iar din fondurile colectate au realizat pachete pe care le vor trimite prin Agenţia de transport Atlassib pentru persoanele aflate în Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane adulte cu dizabilităţi Topliţa.

Considerăm că proiectul realizat în parteneriat cu creştinii noştri din diaspora, care ne fac mare cinste peste graniţele patriei, şi-a atins scopul. Am simţit cu toţii că bucuria dăruirii este mai valoroasă decât cea a primirii de daruri!

Proiectul „Din inimă pentru inimă de român” a fost organizat de Parohia Ortodoxă „Sfântul Nicolae” Topliţa în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română „Izvorul Tămăduirii” Bolzano, Italia şi cu copii din parohiile ortodoxe române din Spania, Statele Unite ale Americii, Mexic, Marea Britanie.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.