Percheziții în Lacu Roșu la sedii ale unor operatori economici și domiciliile unor persoane fizice | Informația Harghitei - jurnal independent Percheziții în Lacu Roșu la sedii ale unor operatori economici și domiciliile unor persoane fizice | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 21 iunie 2024
Home » Societate » Percheziții în Lacu Roșu la sedii ale unor operatori economici și domiciliile unor persoane fizice
Percheziții în Lacu Roșu la sedii ale unor operatori economici și domiciliile unor persoane fizice

Percheziții în Lacu Roșu la sedii ale unor operatori economici și domiciliile unor persoane fizice

  • Au fost vizate firme și persoane care au construit un ponton debarcader pe malul Lacului Roșu, loc în care se desfășurau activități turistice fără autorizație

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Harghita, sub coordonarea prim procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, au pus în aplicare, în această dimineață, 6 mandate de percheziție domiciliară în localitățile Lacu Roșu, Valea Strâmbă și municipiul Gheorgheni, la 4 sedii ale unor operatori economici și 2 domicilii ale unor persoane. Perchezițiile au fost efectuate în continuarea cercetărilor întreprinse într-un dosar penal privind ridicarea ilegală a unei construcții pe malul Lacului Roșu.

„În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2023, pe malul Lacului Roșu, ar fi fost ridicată o construcție, respectiv un ponton debarcader, loc în care s-ar fi desfășurat activități de agrement turistic cu bărci cu vâsle, fără obținerea autorizațiilor necesare de la instituțiile abilitate ale statului, conform reglementărilor în vigoare prevăzute în Legea nr. 107/1996 privind Legea apelor, în OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și a faunei sălbatice, precum și în Legea nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului. În urma activităților desfășurate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri și documente financiar contabile, peste 25.000 de  euro, peste 43.000 de  lei, 69.000 de forinți, 13 arme, ce urmează a fi supuse verificărilor specifice, în vederea stabilirii legalității deținerii și dacă acestea se regăsesc pe lista armelor supuse autorizării, două grenade de tip air soft, 3 baterii de artificii, din categoria articolelor pirotehnice F2 și 20 de petarde, deținute fără documente de proveniență, o sabie, trei laptopuri, trei telefoane mobile, 2 memory stick uri și trei case de marcat. Față de două persoane, de 28 și 53 de ani, au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Harghita, în care se mai precizează că acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor aspectelor relevante în cauză.

Perchezițiile din această dimineață au fost efectuate în cadrul acţiunii Jupiter, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.