Pe șosele harghitene circulația se desfășoară în condiții de iarnă | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 decembrie 2023
Home » Societate » Pe șosele harghitene circulația se desfășoară în condiții de iarnă
Pe șosele harghitene circulația se desfășoară în condiții de iarnă

Pe șosele harghitene circulația se desfășoară în condiții de iarnă

Circulaţia rutieră pe toate drumurile din Harghita se face în condiţii de iarnă, în urma ninsorilor abundente care au început să cadă în judeţ în cursul dimineţii, iar Poliţia Rutieră a instituit filtre în zonele de risc şi verifică dacă autovehiculele sunt echipate corespunzător, transmite Agerpres.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu, a declarat că pe toate drumurile naţionale din judeţ circulaţia se face în condiţii de iarnă. Drumarii intervin cu 29 de utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat peste o sută de tone de material antiderapant.

Pentru evitarea problemelor în trafic, Serviciul Rutier al IPJ Harghita a suplimentat dispozitivele în teren, prin echipaje fixe şi mobile, care verifică dacă toate autovehiculele sunt echipate cu anvelope de iarnă şi dacă cele de mare tonaj sunt dotate şi cu lanţuri antiderante.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că s-au instituit filtre cu precădere în zonele de risc, pe drumurile naţionale care traversează crestele montane, respectiv DN 13A, zona Harghita şi Calonda, DN 12A, zona Frumoasa, DN 13 B, zona vârfului Bucin şi DN 12 C, zona Lacu Roşu.

„Poliţiştii temperează elanul conducătorilor auto şi le sugerează să meargă cu viteză redusă şi să respecte normele de circulaţie. Nu am avut circulaţie blocată sau probleme în trafic, dar din cauza ninsorii au fost câteva derapări, iar două autoturisme s-au oprit în şanţ. Pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă şi ninge abundent”, a declarat Gheorghe Filip. (GINA ȘTEFAN, Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.