Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

PARAPANTISM: Cristian Manu – 6 premii la Gala Parapantiştilor din România | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Sport » PARAPANTISM: Cristian Manu – 6 premii la Gala Parapantiştilor din România
PARAPANTISM: Cristian Manu – 6 premii la Gala Parapantiştilor din România

PARAPANTISM: Cristian Manu – 6 premii la Gala Parapantiştilor din România

 

Ca în fiecare an, Gala Parapantiştilor din România este găzduită de Harghita, prin Aeroclubul Turbulencia. Este prilejul cu care zburătorii îşi dau întâlnire pentru a depăna amintiri din timpul anului şi pentru a-i răsplăti pe cei mai buni dintre ei.

Iar unul dintre cei mai buni este ciucanul Cristian Manu (foto, dreapta), membru al Aeroclubului Turbulencia, care, la 46 de ani, are în palmares zeci de premii naţionale, dar şi importante rezultate internaţionale. Cel mai bun rezultat internaţional a fost clasarea pe locul 5 în World Xcontest, la clasa tandem, în 2009. Acest rezultat este valoros deoarece se cunoaşte faptul că România nu are zone cu potenţial ridicat la distanţă liberă, aşa cum au Alpii, Hymalaia, Africa de Sud, Australia sau Brazilia.

Şi anul acesta, la Lunca de Jos, locul unde de câţiva ani se ţine Gala Parapantiştilor, Cristian Manu şi-a mai trecut în palmares alte 6 clasări pe podium. În cadrul premiilor naţionale, locul 2 la categoria Serial şi 1 la categoria Tandem (zbor cu pasager), locul 3 la categoria Open, precum şi un loc 3 în clasamentul pe cluburi.

La Campionatul Naţional de distanţă liberă România XC 2014 a mai fost premiat şi Sárkány Csaba, cu locul 1 la clasa standard şi locul 3 la clasa sport. Aeroclubul Turbulencia, clasat pe locul 3, a fost compus din Cristian Manu, Tihamér Juhász, Dumitru Siriteanu, Balázs Attila, Sarig István şi Daniel Selincean.

La deltaplan, podiumul naţional a fost compus din Adrian Bordei, Aries Bujor şi Daniel Pop.

În cadrul premiilor acordate pentru concursul judeţean Harghita XC, Cristian Manu a fost declarat cel mai bun parapantist din judeţ la categoria Open şi al doilea la categoria Airtime, câştigând şi Cupa Sie XCenter (cu cel mai bun zbor cu decolare de la Dealul Sie, Lunca de Jos) .

La premierea harghitenilor, diplome şi cupe au mai primit Sárkány Csaba, Paul Pop, Dumitru Siriteanu, Sarig István (foto, dreapta).

În cadrul evenimentului au mai fost acordate şi premiile AZLR (Asociaţia de Zbor Liber din România) pentru sezonul 2014, la categoria aterizare la punct fix, XC (viteză pe traseu impus) şi Hike&Fly.

Deşi vremea nu a ţinut cu parapantiştii, a surprins plăcut prezenţa numeroasă  la gală.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.