Pâinea anului 2017 realizată artizanal se fabrică în Sânmartin, jud. Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » (Inter)Național » Pâinea anului 2017 realizată artizanal se fabrică în Sânmartin, jud. Harghita
Pâinea anului 2017 realizată artizanal se fabrică în Sânmartin, jud. Harghita

Pâinea anului 2017 realizată artizanal se fabrică în Sânmartin, jud. Harghita

La sfârşitul săptămânii trecute, Sibiul a fost gazda celui mai important eveniment al panificaţiei româneşti – Expo GastroPan. În fiecare an, la GastroPan se întâlnesc producători de pâine şi alte sortimente de patiserie, punând pe masa juriului şi a vizitatorilor la expoziţie cele mai bune produse ale lor. Cei mai talentaţi brutari din România au participat la cele patru categorii din cadrul Secţiunii panificaţie-patiserie, pregătind pâini speciale, produse de patiserie şi creaţii artistice uimitoare. Analizând aspectul, gustul, caracteristicile organoleptice şi respectarea tematicii, juriul, format din specialişti ai sectorului de panificaţie şi lideri ai asociaţiilor profesionale de profil, a reuşit să aleagă cele mai bune produse.

Trei premii au fost acordate şi unui brutar harghitean: Bocskor István (Brutăria Bocskor, Sânmartin).

La pâinea industrială, pâinea de casă produsă la Brutăria Bocskor a fost răsplătită de juriu cu premiul III. În schimb, pogăcelul cu cartof a fost răsplătit cu premiul I la patiserie, iar pâinea de soare a fost declarată „pâinea anului 2017 realizată artizanal”. Pentru pâinea de soare s-au folosit: făină de secară, făină tip 650, făină tip 1250, făină integrală de speltă, făină de secară prăjită, drojdie, sare iodată, seminţe de floarea soarelui, seminţe de dovleac, seminţe de susan, morcovi şi apă.

Administratorul Brutăriei Bocskor spunea că după ce în ultimele ediţii de fiecare dată produsele lor au fost apreciate de juriul de la GastroPan, situându-se mereu pe podium, se aştepta să obţină şi acest premiu de „pâinea anului”. De altfel, brutăria mai are în palmares un asemenea premiu, obţinut în 2012, cu pâinea tradiţională cu cartofi.

Vorbind despre produsul premiat la Sibiu, Bocskor István preciza că au fost alese ingrediente naturale, iar cu ajutorul unei tehnologii inovatoare s-a axat pe calitate.

„Premiul – continua acesta – înseamnă foarte mult pentru că încununează o muncă de 5 ani, în care am investit în tehnologie şi produse, dar şi pentru că a fost o apreciere a juriului pentru produsul nostru”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.