Pagube de aproximativ 100.000 de lei în urma unui incendiu care a avut loc în Borsec | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » Pagube de aproximativ 100.000 de lei în urma unui incendiu care a avut loc în Borsec
Pagube de aproximativ 100.000 de lei în urma unui incendiu care a avut loc în Borsec

Pagube de aproximativ 100.000 de lei în urma unui incendiu care a avut loc în Borsec

  • Flăcările au cuprins și o anexă în care se aflau 7 porci

Vineri seara, o clădire din subordinea primăriei Borsec, care în prezent este folosită ca locuință socială, a fost cuprinsă de flăcări.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” Harghita, la fața locului au intervenit trei echipaje din cadrul Gărzilor de Intervenție Corbu și Toplița, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. De asemenea, au fost solicitate în sprijin Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Borsec și Tulgheș. Tot în sprijin fusese trimisă și autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime din cadrul Detașamentului de Pompieri Miercurea Ciuc.

Conform sursei citate, la sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 400 mp, cu pericol de propagare la pădurea învecinată. O persoană a fost asistată medical de către paramedicii SMURD, însă, ulterior, a refuzat transportul la spital.

În momentul izbucnirii Incendiului, în interior se aflau 3 persoane, care s-au auto-evacuat.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă a fost scurtcircuitul electric și care a fost lichidat după câteva ore bune de intervenție, au ars acoperișul, mansarda și cel de-al doilea etaj, pe o suprafață de circa 400 mp, precum și o anexă cu 7 porci mici.

Pagubele materiale au fost evaluate la aproximativ 100.000 lei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.