Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ora Pământului 2016 | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 15 aprilie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Ora Pământului 2016
Ora Pământului 2016

Ora Pământului 2016

Pentru a 8-a oară consecutiv, sâmbătă, 19 martie, locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc sunt invitaţi să se alăture miliardelor de persoane din întreaga lume şi să stingă lumina timp de o oră, la ora locală 20:30. Municipalitatea îi îndeamnă pe toţi locuitorii să se alăture astfel altor 7.000 de oraşe din mai mult de 160 de ţări, pentru a arăta că doresc mai multă determinare şi acţiuni concrete în gestionarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

„În loc să consumăm energie acasă – spunea reprezentantul Primăriei Miercurea-Ciuc, Lázár Péter – când se va întrerupe iluminatul public în Miercurea-Ciuc, ar fi bine să ieşim cu toţii la o plimbare prin oraş, împreună cu familia, prietenii, colegii”.

∗∗∗

Municipiul Topliţa – după cum ne-a informat primarul municipiului, Stelu Platon – se alătură acţiunii, astfel că şi aici, sâmbătă seara, se va întrerupe iluminatul public stradal în zona centrală a oraşului.

AURELIA ILUŢ

∗∗∗

Ora Pământului (Earth Hour), iniţiativă a World Wild Fund Australia, se sărbătoreşte la nivel internaţional din anul 2007, iar în România din anul 2009. Proiectul a pornit de la dorinţa de a încerca limitarea efectelor negative pe care încălzirea globală le are asupra planetei.

În România, precizează organizaţia de mediu WWF România, vor participa la Ora Pământului peste 40 de oraşe, multe dintre acţiuni urmând să fie dominate de către biciclişti. De asemenea, o parte din oraşe vor organiza diverse evenimente şi acţiuni care să aducă în atenţia comunităţii locale problemele de mediu şi lucrurile pe care le putem face cu toţii pentru a construi un viitor mai durabil.

„Anul acesta, mesajul şi îndemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din România este, în continuare, Dăruieşte naturii din energia ta. Îi invităm pe români să stingă luminile în case şi să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraş, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă putem alege să dăruim propria energie, în aer liber”, precizează WWF România.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.