Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Odorheiu Secuiesc are în derulare sau contractate investiţii finanţate de Guvernul României de peste 6 milioane de lei | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 22 aprilie 2024
Home » Societate » Odorheiu Secuiesc are în derulare sau contractate investiţii finanţate de Guvernul României de peste 6 milioane de lei
Odorheiu Secuiesc are în derulare sau contractate investiţii finanţate de Guvernul României de peste 6 milioane de lei

Odorheiu Secuiesc are în derulare sau contractate investiţii finanţate de Guvernul României de peste 6 milioane de lei

Investiţii de peste 20 de milioane de lei au fost finalizate în ultimii 3 ani

Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, municipiul Odorheiu Secuiesc are în faza de derulare ori de contractare proiecte a căror valoare depăşeşte 6 milioane de lei.

În derulare se află, pe PNDL 2 (Programul Naţional de Dezvoltare Locală) un proiect ce vizează extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în zona Băile Szejke, valoarea acestuia fiind de peste 1,32 milioane de lei.

Tot prin PNDL 2, municipiul de pe Târnava Mare are contractat un proiect de peste 4,9 milioane de lei. Este vorba de construirea unei săli de sport la Școala Generală „Orbán Balázs”.

În afară de aceste două proiecte, Odorheiu Secuiesc, în ultimii 3 ani, a finalizat proiecte finanţate din bani guvernamentali ce au depăşit 20 de milioane de lei.

Prin Compania Naţională de Investiţii (potrivit cni.ro), a fost reabilitată şi modernizată staţia de epurare a apei uzate, investiţia depăşind 14,8 milioane de lei.

Prin PNDL 1, în 2017 au fost finalizate două investiţii: construirea unei grădiniţe cu program prelungit pentru 160 de copii prin extinderea, mansardarea şi reamenajarea unei clădiri existente (5,77 milioane de lei) şi realizarea reţelei stradale şi canalizării pluviale la locuinţele ANL de pe strada Văii (peste 2 milioane de lei).

Pe PNDL 2, în 2018, Odorheiu Secuiesc a finalizat un proiect de peste jumătate de milion de lei: extinderea canalizării pe str. Rákóczi Ferenc.

În total, în ultimii 3 ani, municipiul Odorheiu Secuiesc a finalizat ori are în diferite stadii de derulare proiecte finanţate din fonduri guvernamentale (prin PNDL sau Compania Naţională de Investiţii) a căror valoare se apropie de 30 de milioane de lei.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.