O noua prelevare de organe la Spitalul Județean Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 13 iulie 2024
Home » Sănătate » O noua prelevare de organe la Spitalul Județean Miercurea-Ciuc
O noua prelevare de organe la Spitalul Județean Miercurea-Ciuc

O noua prelevare de organe la Spitalul Județean Miercurea-Ciuc

În această seară, la Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc se va efectua o nouă prelevare de organe, a treia din acest an.

Dr. Adrian Dobrică, medic specialist în chirurgie toracică în cadrul spitalului, preciza că organele vor fi prelevate de la un bărbat de 40 de ani, din comuna Remetea. Victimă a unui accident rutier care a avut loc sâmbătă, acesta a fost transportat după incident la spital fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral grav, fracturi de membre inferioare, contuzie pulmonară bilaterală şi în stare de comă, care s-a menţinut în toată această perioadă.

Chiar dacă medicii din Miercurea-Ciuc au efectuat o intervenție pe creier, evoluția bărbatului a fost una nefavorabilă, iar după ce testele specifice au confirmat moartea cerebrală, s-a obținut acordul familiei pentru donarea de organe.

Adrian Dobrică spunea că ficatul va fi prelevat de o echipă de la Clinica Generală de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni, iar rinichii vor ajunge la Cluj, aceștia fiind prelevați de specialişti de la Institutul Urologic din Cluj Napoca.

La fel ca și în vară, când a avut loc ultima prelevare de organe, și acum Adrian Dobrică a ținut să sublinieze că echipa de medici este profund recunoscătoare familiei pentru gestul lor altruist. „Întotdeauna ne gândim la ei, le mulţumim pentru altruismul gestului şi trebuie să se gândească la faptul că prin organele pe care ei le donează, practic omul pe care l-au iubit rămâne în viaţă”, a declarat dr. Adrian Dobrică.

Celelalte două prelevări de organe din acest an, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, s-au efectuat în lunile mai şi iulie, de la un pacient de 19 ani, respectiv de la o pacientă de 45 ani, ambii victime ale unor accidente rutiere.

LIVIU CÂMPEAN

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.