Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

O autocisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat la intrarea în Voșlăbeni | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 19 mai 2024
Home » Societate » O autocisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat la intrarea în Voșlăbeni
O autocisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat la intrarea în Voșlăbeni

O autocisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat la intrarea în Voșlăbeni

  • Șoferul, care s-a autoevacuat până la sosirea echipelor de intervenție, este în stare de șoc

Luni dimineața, în jurul orei 9:30, o  autocisternă încărcată cu motorină și benzină s-a răsturnat în afara părții carosabile a DE578, la intrarea în comuna Voșlăbeni dinspre Izvorul Mureșului.

La locul accidentului intervin trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

„Șoferul este în stare de șoc, fiind asistat de către echipajul SMURD. Momentan nu s-au identificat scurgeri de carburanți. Se asigură măsurile specifice prevenirii incendiilor”, a declarat Alina Ciobotariu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltul” al județului Harghita.

Potrivit sursei citate, șoferul autocisternei a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Circulația pe DE 578 este blocată pe ambele sensuri de mers, iar ca măsură de siguranță  zona a fost balizată, pe o rază de circa 50 de metri.

Conform drumarilor Secției Drumuri Naționale Harghita, care au ajuns primii la locul accidentului, autocisterna s-a răsturnat cel mai probabil din cauza vitezei mari  de rulare, neadaptată la condițiile de drum – carosabilul acoperit cu zăpadă frământată, tratată cu antiderapant -, roțile vehiculului nefiind echipate cu lanțuri antiderapante, obligatorii în actualele condiții meteorologice.

Începând de duminică, de la ora 18:00, și până luni la ora 15:00, județul Harghita se află sub atenționare meteorologică „cod galben”, fiind prognozate „ninsori însemnate cantitativ, cu depunere de strat de zăpadă, viscol la altitudini mai mari de 1.700 de metri și intensificări ale vântului de până la 65 de km/oră”

DANIELA MEZEY

***

Potrivit ISU Harghita, s-a acționat pentru deconectarea bornelor bateriei, zona fiind supravegheată în permanență de echipajele noastre pentru înlăturarea oricărui pericol. De asemenea, a fost contactată firma de transport, în vederea trimiterii unei alte autocisterne pentru transvazarea încărcăturii.

***

Update: Potrivit sursei citate, autocisterna transporta 20.000 litri de motorină și 13.000 litri de benzină, neexistând scurgeri de combustibil. La locul evenimentului va rămâne un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, până la preluarea încărcăturii de autocisterna trimisă de firma transportatoare.

***

Începând cu ora 11:00, circulația a fost deschisă pe un sens, urmând să se desfășoare alternativ.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.