Noi locuințe pentru medici | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 7 august 2022
Home » Sănătate » Noi locuințe pentru medici
Noi locuințe pentru medici

Noi locuințe pentru medici

  • Președintele Consiliului Județean Harghita a semnat, în penultima săptămână a anului, contractul pentru proiectarea celei de-a șasea clădiri de apartamente destinate medicilor

Lucrările de proiectare, care se ridică la aproape 40.000 de lei (39.865 de lei) vor fi execute de o firmă din Cluj-Napoca.

„Noi am făcut destul de multe proiecte în zona Sănătății, am proiectat inclusiv două spitale, la Petrila și la Petroșani, suntem familiarizați cu cerințele în domeniu și ne bucurăm să facem parte din cel de-al doilea proiect al nostru din județul Harghita, pentru creșterea calității zonei și a atractivității pentru tinerii medici”, a afirmat managerul de proiect, Vlad-Bogdan Ciubotaru.

Potrivi acestuia, arhitecții clujeni vor analiza în perioada următoare zona și vor studia ghidul arhitectului zonal, pentru ca noua construcție să se încadreze stilului local.

„Ulterior vom proiecta clădirea cu cele patru locuințe într-un stil modern și în acest sens vom propune una sau două variante. Avem o echipă tânără, sănătoasă și nu ne facem griji; vom realiza un proiect plăcut, la cele mai înalte standarde”, a completat managerul Ciubotaru.

Cea de-a șasea clădire având destinația de locuințe de serviciu pentru personalul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Miercurea Ciuc se va construi în apropierea Policlinicii, pe strada Piscului și va fi asemănătoare celor ridicate până în prezent, prevăzută cu parter și etaj, la fiecare nivel existând câte două apartamente de minimum 50 de metri pătrați, alcătuite din living, baie, bucătărie, dormitor și cămară.

Prezentă la eveniment, dr. Konrad Judit, managerul SJU, a evidențiat faptul că majoritatea rezidenților și medicilor care studiază oferta spitalului județean sunt direct interesați de posibilitatea asigurării unei locuințe de serviciu, aceasta reprezentând un atuu în alegerea spitalului harghitean.

„Vom construi un județ atractiv pentru medici și de aceea îi încurajez pe cei care sunt din Harghita și nu numai, să vină aici, pentru că noi le putem oferi siguranța unei locuințe pentru ei și pentru familiile lor, iar noi vom putea beneficia de servicii medicale de calitate din partea lor”, a conchis șeful administrației publice județene.

Proiectul „Locuințe pentru medici” a fost inițiat de Consiliul Județean Harghita în anul 2011, iar prima clădire a costat în jur de 400-450 de mii de lei.

În prezent se lucrează la cea de-a cincea clădire cu patru apartamente, două la parter și două la mansardă, care va fi finalizată și predată la cheie cel mai probabil în martie anul viitor. Suprafața apartamentelor variază între 50 și 52 de metri pătrați. Prețurile caselor destinate medicilor au crescut de la an la an, astfel încât valoarea vilei aflate în prezent în construcție este de două ori mai mare decât a primelor locuințe ridicate, costul celei de-a cincea clădiri fiind de aproximativ 1,07 milioane de lei, potrivit directorul general adjunct al Direcției Tehnice a Consiliului Județean Harghita, Péli Levente.

Până în prezent, Consiliul Județean a investit aproape trei milioane de lei în locuințe de serviciu pentru medici și programul continuă, în următorii ani urmând să fie ridicate, potrivit șefului administrației publice județean, circa 100 de locuințe destinate acestora.

D. MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.