Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Noi locuinţe pentru medici au fost predate de Consiliul Judeţean | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » Noi locuinţe pentru medici au fost predate de Consiliul Judeţean
Noi locuinţe pentru medici au fost predate de Consiliul Judeţean

Noi locuinţe pentru medici au fost predate de Consiliul Judeţean

Noi locuinţe pentru medici au fost predate de Consiliul Judeţean specialiştilor care lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc

 

Patru noi locuinţe de serviciu au fost predate, joi, de Consiliul Judeţean medicilor care lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc, pentru a reduce din deficitul de specialişti cu care unitatea sanitară se confruntă.

Imobilul cu cele patru apartamente a fost ridicat într-un an şi jumătate de o firmă din Miercurea-Ciuc şi a costat Consiliul Judeţean Harghita 450.000 lei. Apartamentele sunt situate în vecinătatea Spitalului Judeţean de Urgenţă, au două camere, o suprafaţă de 55 de metri pătraţi şi sunt dotate cu centrală proprie.

Cheile au fost înmânate de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, medicilor Ruff Rudolf, endocrinolog şi diabetolog, Györfi Sándor – anestezist şi specialist în terapie intensivă, Orbán Éva, imunolog-alergolog şi Albert Claudiu, urolog.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Birtalan József, medicii care au primit locuinţele de serviciu au fost aleşi pe baza unui sistem de criterii. Este vorba de medici care lucrează efectiv în spital, de rezidenţii de categoria B care au contract cu spitalul, dar sunt la specializare în centrele universitare, de medicii ai căror parteneri de viaţă sunt, la rândul lor, medici.

„Noi ne bucurăm că există cereri pentru aşa ceva, pentru că înseamnă că oamenii doresc să lucreze aici şi avem nevoie de specialişti în spital şi sperăm să existe o presiune mare în continuare şi să trebuiască să mai construim. Sunt locuinţe nu foarte mari, dar uşor de întreţinut, sperăm să se simtă bine aici şi după o muncă obositoare la spital să se poată odihni şi totodată, în câţiva ani, să fie în măsură să-şi construiască propria casă, asta însemnând că au succes în activitatea profesională”, a declarat Birtalan József.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a spus că, în ultimii ani, şi datorită programului de construire de locuinţe pentru medici, s-a mai redus din deficitul de specialişti cu care se confrunta această unitate sanitară. „Stăm mult mai bine decât acum un an, ne-au venit 10 medici specialişti tineri. Evident că mai avem lipsuri, am mai avea nevoie de medic specialist în boli infecţioase, pneumolog, cardiologi, specialişti în urgenţe, dar şi aici avem deja colegi contactaţi care fie au contract prin spital prin rezidenţiatul de tip B, fie şi-au exprimat dorinţa de a veni să lucreze la spitalul nostru. De asta încercăm şi am cerut să continue acest program de construire a locuinţelor de serviciu (…) pentru a le putea asigura tinerilor doctori condiţii de muncă şi de trai decente”, a explicat dr. Demeter Ferenc.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, a precizat că eforturile făcute de instituţia pe care o conduce pentru modernizarea sistemului de sănătate din judeţ sunt foarte mari, în condiţiile în care în ultimii doi ani nu s-au primit fonduri în acest sens din bugetul central.

„Aştept ca la Ministerul Sănătăţii să fie nominalizat un secretar de stat (…) din partea UDMR, care ne va ajuta iarăşi ca să primim bani din bugetul naţional, pentru că nu este corect ca atunci când nu am fost la guvernare, în aceşti doi ani, să nu primim nici un leu din bugetul central pentru a dezvolta sistemul de sănătate, care aparţine CJ, chiar dacă şi noi plătim taxe şi impozite”, a declarat Borboly, care a adăugat că specialiştii Consiliului Judeţean pregătesc şi proiecte europene pentru modernizarea spitalelor din judeţ.

Consiliul Judeţean Harghita a construit trei imobile cu 12 locuinţe pentru medicii specialişti, primul apartament fiind dat în folosinţă în urmă cu trei ani. (L.M.) 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.