Nightwish la Bucureşti, pe 10 decembrie | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Timp Liber » Nightwish la Bucureşti, pe 10 decembrie
Nightwish la Bucureşti, pe 10 decembrie

Nightwish la Bucureşti, pe 10 decembrie

Nightwish porneşte la finalul acestui an în turneu cu o nouă producţie, un convoi de tiruri angrenate în cel mai ambiţios proiect de până astăzi al formaţiei. ARTmania prezintă concertul din România pe 10 decembrie 2015, unul dintre cele 20 de show-uri organizate în turneul de promovare al albumului Endless Forms Most Beautiful şi singurul din Europa de Sud-Est. Turneul va continua prin Budapesta şi se va încheia cu un show pe Wembley Arena.

Arch Enemy şi Amorphis, invitaţi pentru încălzirea atmosferei concertelor Nightwish din acest turneu, aduc evenimentul de la Romexpo aproape de nivelul unui festival ideal pentru publicul fidel muzicii metal.

Originară din micul şi rusticul oraş Kitee, apropiat de graniţa cu Rusia, Nightwish a devenit Simbolul Nordului în aria muzicii symphonic metal, o formaţie după care mulţi alţii se ghidează. Muzica lor este inspirată de scrierile lui Tolkien şi poveştile lui Stephen King, dar şi de autori precum Edgar Allan Poe sau Walt Whitman şi poate fi descrisă ca o compoziţie plină de semnificaţii, întunecată, dar nu tristă, un film născut din muzică, o călătorie ce se regăseşte în fiecare piesă.

„Endless Forms Most Beautiful”, albumul de studio cu numărul opt al celei mai cunoscute trupe de symphonic power metal, a fost lansat în Europa pe 27 martie 2015.  Este primul disc al formaţiei cu noua solistă, Floor Jansen, şi alături de Troy Donockley, care a trecut de la statutul de invitat, la cel de membru cu drepturi depline. Este şi primul material fără bateristul Jukka Nevalainen, care a luat o pauză de la activitatea formaţiei din cauza insomniei cronice de care suferă, fiind nevoit să abandoneze înregistrările albumului şi turneul mondial de promovare al acestuia. Astfel, partea de percuţie a fost preluată de Kai Hahto, cel pe care fanii ARTmania l-au putut vedea alături de Swallow The Sun la ARTmania Festival Sibiu 2010.

Biletele sunt disponibile pe site-ul nightwish.artmania.ro, precum şi în reţelele partenere: Tomtix, Eventim şi Myticket.

Informaţia Harghitei este partener media al evenimentului din 10 decembrie.

 

 

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.