Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Nereguli descoperite în cadrul unor „spectacole” cu prezentări de produse nealimentare | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Societate » Nereguli descoperite în cadrul unor „spectacole” cu prezentări de produse nealimentare
Nereguli descoperite în cadrul unor „spectacole” cu prezentări de produse nealimentare

Nereguli descoperite în cadrul unor „spectacole” cu prezentări de produse nealimentare

Comisarii pentru protecţia consumatorului şi poliţişti au confiscat de la patru cetăţeni ungari bunuri în valoare de aproape 242 de mii de lei şi au aplicat amenzi de 24 de mii de lei 

Comisarii pentru protecţia consumatorului din judeţ împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al IPJ Harghita au efectuat o serie de controale la punctul de lucru al unei societăţi comerciale cu sediul în Braşov, care comercializează în special produse intracomunitare şi extracomunitare. În urma acestor controale, demarate în urma unor reclamaţii ale consumatorilor, s-au constatat mai multe nereguli.

„Societatea în cauză efectuează comerţ în afara spaţiilor comerciale, în cadrul anumitor prezentări, denumite spectacole, organizate în diferite locaţii, în special restaurante închiriate în prealabil”, se arată într-un comunicat remis de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita. Clienţii sunt contactaţi telefonic în prealabil de către reprezentanţii societăţii. Ei sunt invitaţi la un restaurant, unde este organizată o prezentare în cadrul căreia se comercializează diferite produse: creme, suplimente alimentare, balsam, saltele de dormit cu infraroşu, aparate de masaj, oale, cuţite ş.a. Însă, în urma unui control la o asemenea prezentare s-a constatat că anumite caracteristici ale produselor sunt prezentate eronat şi nu se cunosc provenienţa, conformitatea şi caracteristicile acestora. De asemenea, societatea desfăşoară practici comerciale incorecte în relaţia cu consumatorii. Adică, trimite consumatorilor prin poştă diverse înştiinţări cu privire la faptul că aceştia primesc un cadou, în valoare de 300 lei, pe care îl pot ridica dacă se prezintă la o prezentare. Iar uneori aceştia nu mai sunt primiţi la prezentare. În urma acestor nereguli s-au confiscat produse în valoare de 242 de mii de lei. Iar comisarii CJPC au aplicat o amendă de 14 mii de lei şi poliţiştii una de 10 mii de lei. Conform poliţiştilor, organizatorii „spectacolului” sunt patru tineri cetăţeni ungari.

CJPC Harghita recomandă consumatorilor să nu dea curs acestor invitaţii telefonice, deoarece aceste practici pot fi înşelătoare pentru consumatori. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.