„Ne interzic să ieşim în stradă!”, zice Kelemen Hunor – el fiind, împreună cu 1.500 de oameni, tocmai în stradă | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate » „Ne interzic să ieşim în stradă!”, zice Kelemen Hunor – el fiind, împreună cu 1.500 de oameni, tocmai în stradă
„Ne interzic să ieşim în stradă!”, zice Kelemen Hunor – el fiind, împreună cu 1.500 de oameni, tocmai în stradă

„Ne interzic să ieşim în stradă!”, zice Kelemen Hunor – el fiind, împreună cu 1.500 de oameni, tocmai în stradă

* Din moment ce preşedintele UDMR omite unde se află chiar în timp ce vorbeşte, cum să-şi amintească ce-a zis Kossuth în 1848? Iată: „Folosirea altor culori şi flamuri naţionale, pe teritoriul Ungariei, constituie un atentat la integritatea statului şi se va pedepsi cu toate rigorile legii” * Iar la Adunarea din Lutiţa a secuilor, la 15 octombrie 1848, se spunea: „Să nu se cruţe nimeni care nu poartă culorile maghiare şi nu recunoaşte guvernul maghiar: stârpirea tuturor împotrivitorilor”

Având memoria scurtă, fixul mental că e continuu asuprit şi fără a face nici o conexiune cu istoria, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, duminică, la Miercurea-Ciuc, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, că la un sfert de secol de la căderea comunismului mai există persoane care încearcă să interzică celebrarea sau comemorarea momentelor importante din istoria comunităţii maghiare.

„În acest colţ estic al Bazinului Carpatic şi astăzi purtăm o luptă zilnică pentru libertate, egalitate şi fraternitate. Fiindcă unii chiar şi astăzi, la 25 de ani după colapsul regimului comunist, încearcă să ne interzică sărbătorile în spaţiile publice, încearcă să împiedice prin interdicţii organizarea comemorărilor, ne interzic să ieşim în stradă pentru a celebra momentele importante pentru comunitatea noastră”, a spus preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor a continuat: „urmaşii demni ai strategilor ţarişti şi imperialişti” au interesul de a priva comunitatea maghiară „de folosirea limbii materne, de a subjuga steagul, imnul şi simbolurile” acesteia.

„Vor să ne priveze de şcolile noastre, de cultura noastră şi de tot ce este mai important în viaţa unui om, a unei comunităţi, a unei naţiuni: fundamentul identităţii naţionale. De parcă am trăi încă în secolul al XIX-lea, ei luptă împotriva comunităţii noastre şi consideră, într-un mod pe deplin eronat, că dacă ne vor învinge, se va instaura Canaanul”, a susţinut Kelemen Hunor.

În aceşti termeni vorbeşte un fost ministru şi vicepremier al României. Atât de asuprit a fost bietul om, că a ocupat aceste funcţii fără nici o problemă. Şi, după cum se vede, fără nici o mustrare de conştiinţă.

Cu faptul că liderii maghiari neagă evidenţa ne-am obişnuit demult.

La eveniment au mai vorbit fostul ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, Korodi Attila, senatorul Tánczos Barna, secretarul de stat pentru Culte, Naţiuni şi Relaţia cu Societatea Civilă în Guvernul ungar, Soltész Miklós şi primarul municipiului, Ráduly Róbert. La manifestări au mai participat consulul general al Ungariei în Miercurea-Ciuc, Zsigmond Barna Pál, europarlamentarul UDMR Sógor Csaba, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene şi aproximativ 1.500 de persoane. (G. Mihail)

 

Comentarii:

comentarii

2 comments

  1. Domnule Kelemen, sincer, vă credeam mai deștept! Politic, bineînțeles, că la zootehnie nu mă pricep. Ca să spui ceea ce ați spus dvs. trebuie să fii: ori rău intenționat, dacă nu potrivnic statului român; ori imatur politic; ori provocator. Ca să fii viceprim-ministru și ministru al Culturii și să faci declarații de factura celor pe care le-ați făcut dvs. la un moment dat (fie el și emoțional), înseamnă că aveți o mare problemă de caracter. Cu un asemenea comportament instigator la răzmeriță nu veți obține nimic. Nu de la români, ci nici măcar milă de la ultimul maghiar din Ungaria, sănătos la minte și cu mult bun-simț.
    Viszont latasro!

  2. Dar de ce vreți să ieșiți în stradă? Voi nu aveți casă? Nu aveți săli de conferințe, teatre, cinematografe unde să vă zbenguiți? Înțeleg să umble pe stradă ai mei, țiganii, dar voi? Voi, cei educați?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.