Săptămâna viitoare va începeModernizarea drumurilor agricole din Miercurea-Ciuc şi 3 localităţi adiacente | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Agricultură/Ecologie »
Săptămâna viitoare va începe
Modernizarea drumurilor agricole din Miercurea-Ciuc şi 3 localităţi adiacente
<h5><i>Săptămâna viitoare va începe</i></h5>Modernizarea drumurilor agricole din Miercurea-Ciuc şi 3 localităţi adiacente

Săptămâna viitoare va începe
Modernizarea drumurilor agricole din Miercurea-Ciuc şi 3 localităţi adiacente

În următoarea săptămână va începe reabilitarea şi asfaltarea a peste cinci kilometri de drumuri agricole în localităţile Miercurea-Ciuc, Ciceu, Siculeni şi Racu, în urma proiectului câştigător al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară FOREST.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) FOREST, formată din cele patru localităţi menţionate, a obţinut cu succes, în 2021, o finanţare în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Valoarea totală a proiectului este de 5,9 milioane de lei (1,2 milioane de euro), din care se vor asfalta în total 5,2 kilometri de drumuri agricole. Această investiţie va facilita semnificativ circulaţia agricolă şi va reduce povara asupra reţelei naţionale şi europene de drumuri, se arată în cadrul unui comunicat de presă emis de Primăria municipiului Miercurea-Ciuc.

„Municipiul este cel mai mare beneficiar al acestui proiect, care va conecta drumurile noastre de câmp şi va extinde reţeaua în sate”, a declarat, ieri, primarul Korodi Attila în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate în Siculeni, însoţită de o inspecţie pe teren. Edilul a precizat că Miercurea-Ciuc va beneficia de două segmente de drum: unul care va începe de la marginea localităţii Ciceu, de la pasarela feroviară, şi se alătură drumului Rét, iar celălalt în zona Topliţa-Ciuc, care se va întinde aproape paralel cu strada Câmpul Mare şi se va alătura drumului naţional după ocolirea depozitului de deşeuri vechi.

„Ambele segmente fac parte din planul strategic pe termen lung al oraşului, care dezvoltă aceste zone ale localităţii. Segmentul din Ciceu va deveni şi drumul de serviciu al viitorului parc industrial, în timp ce drumul din zona Topliţa-Ciuc va fi integrat în noul regulament PUZ care va fi întocmit pentru această parte a oraşului. În prezent, această zonă este destinată agriculturii, dar pe măsură ce municipiul se dezvoltă, ar putea deveni o zonă rezidenţială”, a subliniat primarul.

Conform informaţiilor furnizate de primarul din Siculeni, Szentes Csaba, în urma proiectului se vor moderniza 3.782 de metri de drumuri agricole în Miercurea-Ciuc, 740 de metri în Ciceu, 538 de metri în Racu şi 162 de metri în Siculeni. Lucrările vor fi realizate de către consorţiul format din ING Service, Viaduct şi Multipland, conform planurilor elaborate de Kontur SRL. Chiar dacă termenul de finalizare al proiectului în cadrul finanţării este iunie 2025, se crede că acesta va putea fi finalizat mai devreme.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.