Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea Ciuc: Dezbatere publică privind fântânile arteziene din municipiu | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 3 martie 2024
Home » Societate » Miercurea Ciuc: Dezbatere publică privind fântânile arteziene din municipiu

Miercurea Ciuc: Dezbatere publică privind fântânile arteziene din municipiu

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că municipalitatea a iniţiat o dezbatere publică în cadrul căreia locuitorii oraşului sunt rugaţi să-şi exprime opiniile în legătură cu fântânile arteziene din oraş: dacă îşi au sau nu rostul în peisajul urban sau dacă unele dintre ele ar trebui să fie transformate într-un alt element exterior.

„Suntem într-o locaţie (n.n. – fântâna arteziană de pe platoul din faţa Palatului Administrativ) care vorbeşte de la sine despre faptul că viaţa reală a demonstrat că o idee bună nu a putut să fie cuantificată într-o realizare de succes. Această fântână arteziană nu şi-a îndeplinit scopul pentru care a fost creată, probabil pentru că nici cunoştinţele tehnice, nici urbanistice nu erau foarte bine conturate în momentul respectiv. De aceea, înainte să intrăm în dezbatere cu breasla de arhitecţi, ingineri constructori (…) din oraş, am dori ca între 1 iulie şi 18 iulie să fie o dezbatere publică care vizează toate fântânile arteziene din oraş”, a spus Korodi Attila.

Conform acestuia, există un chestionar online, care poate fi completat atât în limba română, cât şi în maghiară, „prin care dorim să aflăm opiniile locuitorilor despre rolul acestor fântâni arteziene, dacă fiecare dintre ele îşi are rolul în peisajul urban din oraş”. „Dacă unele nu-şi au rolul, ce ar trebui să facem în locul acestora sau dacă îşi au rolul, dacă ceva dorim să schimbăm într-o direcţie sau alta, dorim să aflăm opiniile orăşenilor, pentru că această decizie nu poate fi luată pripit, vorbim până la urmă de ambientul urban în care trăim. De foarte multe ori trecem pe lângă aceste fântâni arteziene şi nici nu ne dăm seama de problemele lor sau de foarte multe ori foarte mulţi ciucani spun că sunt probleme cu acestea. Ar trebui să strângem aceste informaţii şi sperăm ca şi cei care vin în Miercurea Ciuc (…), dacă au un punct de vedere asupra acestora, să poată să şi-l exprime”, a explicat Korodi Attila.

După data de 18 iulie, a continuat primarul, urmează consultări cu tehnicienii – arhitecţi, urbanişti etc. „De ce? Ca datele pe care le strângem, opiniile din primărie şi opiniile lor, după aceea să putem să le comasăm şi să luăm până la sfârşitul verii câteva decizii importante, pentru că dacă se schimbă ceva înseamnă investiţii, redimensionări, poate nu foarte mulţi bani, dar totuşi decizii importante de luat”, a conchis edilul. (Şt.P.)

Chestionarul poate fi accesat aici: https://docs.google.com/forms/d/11w_t3XnL97VO45qaxWbQl4DU_Ka0ti5TTot0BSPTpkY/viewform?edit_requested=true

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.