Miercurea-Ciuc: De astăzi parcările se plătesc | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 16 iunie 2024
Home » Societate » Miercurea-Ciuc: De astăzi parcările se plătesc
Miercurea-Ciuc: De astăzi parcările se plătesc

Miercurea-Ciuc: De astăzi parcările se plătesc

Deși sistemul de parcare cu plată în Miercurea-Ciuc a intrat în vigoare de mai bine de o lună, în decembrie acesta a fost de probă, astfel că nu era obligatorie achitarea taxei de parcare deoarece nu se aplicau tarife majorate (amenzi).

Însă, de la 1 ianuarie, sistemul a intrat în funcțiune. Cum în zilele de sfârșit de săptămână și în cele de sărbători legale parcarea este gratuită, practic, doar de astăzi se percepe taxa.

Reamintim faptul că municipiul a fost împărțit în două zone de tarifare a parcărilor: Zona 0, cu 1.532 de locuri de parcare și 52 pentru persoane cu dizabilități, respectiv Zona 1, cu 1.342 de locuri de parcare și 24 pentru persoane cu dizabilități.

Administratorul parcărilor – societatea Csíki-Trans – pune la dispoziție atât o modalitate digitală de a cumpăra abonamente sau de a achita tariful de parcare pentru un interval mai scurt de timp, precum și una clasică.

Pentru opțiunea on-line se poate folosi aplicația TPARK. De asemenea, independent de aplicația amintită anterior, se pot face și plăți prin SMS.

Operatorul pune la dispoziție și tichete de parcare răzuibile. Acestea pot fi procurate de la casieria Csíki-Trans (autogara municipală din strada Mihail Sadoveanu), de la sediul primăriei (Centrul de Relații cu Publicul, situat pe strada Mihail Sadoveanu nr. 4, parter, în fiecare luni, marți și miercuri între orele 8:00-13:00 și 14:00-17:00, joi între orele 8:00-13:00 și 14:00-16:00, iar vineri între orele 8:00-13:00).

De asemenea, tichetele răzuibile vor putea fi achiziționate și de la o serie de comercianți de pe raza municipiului.

Alături de cele zone, mai există parcările pentru locatari, unde abonamentul anual este mai ieftin, dar acesta nu permite parcarea și în alte zone.

Tarife. Pentru Zona 0: 2,50 lei pentru 30 de minute şi 5 lei pentru o oră.

Pentru Zona 1: 1,5 lei pentru 30 de minute, 3 lei pentru o oră şi 15 lei pentru o zi.

Programul în care se percepe tariful de parcare este de luni până vineri, între orele 08:30 – 16:30. În zilele de sărbătoare legală utilizarea parcărilor publice cu plată este gratuită.

Preţuri pentru abonamente. Zona 1: lunar – 150 lei; trimestrial – 200 lei; semestrial – 300 lei.

Abonamentul anual pentru Zona 0, 1: 500 lei.

Abonamentul anual de tip locatar: 250 lei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.