Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea Ciuc: Corturi în faţa secţiilor de votare, pentru a ajuta la respectarea distanţării fizice, şi dispecerat permanent în ziua alegerilor | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » Miercurea Ciuc: Corturi în faţa secţiilor de votare, pentru a ajuta la respectarea distanţării fizice, şi dispecerat permanent în ziua alegerilor
Miercurea Ciuc: Corturi în faţa secţiilor de votare, pentru a ajuta la respectarea distanţării fizice, şi dispecerat permanent în ziua alegerilor

Miercurea Ciuc: Corturi în faţa secţiilor de votare, pentru a ajuta la respectarea distanţării fizice, şi dispecerat permanent în ziua alegerilor

În municipiul Miercurea Ciuc vor exista 23 de secţii de votare pentru alegerile de duminică, unde vor putea vota, conform listei permanente, 34.141 de locuitori ai oraşului.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a declarat că în această săptămână a avut loc o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă pe tema pregătirii alegerilor pentru Parlamentul României.

Astfel, una dintre măsurile ce vor fi luate va fi amplasarea de corturi în faţa secţiilor de votare, pentru ca în cazul unor intemperii să fie o protecţie adecvată pentru votanţi, dar şi pentru a ajuta la respectarea regulilor de distanţare fizică. „Am decis ca în toate secţiile să existe corturi, la intrare, din două motive: şi vremea poate să creeze probleme şi un acoperiş deasupra oamenilor este binevenit şi ajută mult mai bine la respectarea distanţării sociale”, a declarat Korodi Attila.

De asemenea, va fi creat un dispecerat permanent în ziua de duminică, unde toţi locuitorii oraşului se pot informa în legătură cu drepturile fundamentale pe care le au pentru exercitarea votului, precum şi măsurile de protecţie luate în condiţii de pandemie.

„Acest număr (n.n. – 0726/24.21.03) va fi disponibil toată ziua şi oricine doreşte să aibă informaţii necesare despre derularea procedurilor votului poate să apeleze acest număr”,a spus edilul.

Acesta a mai explicat că vor exista discuţii aplicate împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Harghita „pentru a clarifica foarte bine măsurile de protecţie a oamenilor din secţiile de votare, pentru folosirea urnei mobile în cadrul instituţiei spitaliceşti de la Şumuleu sau de la fizioterapie, unde sunt internaţi bolnavi care sunt infectaţi cu coronavirus”.

De asemenea, biroul Serviciului de Evidență a Populației va fi deschis sâmbătă, între orele 8:00 și 16:00, și duminică, între orele 7:00 și 21:00, pentru cei care doresc să voteze însă nu au un act de identitate valabil. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.