Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea-Ciuc: Ambulanţă SMURD aflată în misiune, implicată într-un accident rutier | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Societate » Miercurea-Ciuc: Ambulanţă SMURD aflată în misiune, implicată într-un accident rutier
Miercurea-Ciuc: Ambulanţă SMURD aflată în misiune, implicată într-un accident rutier

Miercurea-Ciuc: Ambulanţă SMURD aflată în misiune, implicată într-un accident rutier

 Doi paramedici şi şoferul unui autoturism au fost răniţi uşor

O ambulanţă SMURD ce se afla în misiune a fost implicată, ieri dimineaţă, într-un accident rutier produs într-o intersecţie din municipiul Miercurea-Ciuc, după ce şoferul unui autoturism nu i-a acordat prioritate. Astfel, ambulanţa s-a izbit de autoturismul respectiv, după care a fost proiectată în stâlpul de la poarta cimitirului din apropiere, pe care l-a rupt.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că ambulanţa SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc a fost trimisă pentru preluarea unui pacient cu suspiciune de fractură, fiind acroşată la aproximativ 250-300 de metri de sediu. Potrivit sursei citate, echipajul SMURD ce încadra ambulanţa era compus din trei subofiţeri paramedici. În urma accidentului rutier, doi din cei trei paramedici au fost răniţi şi au fost preluaţi de o ambulanţă SAJ, fiind transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, unde li s-au făcut investigaţii medicale de specialitate. În urma acestora a rezultat că cei doi paramedici au suferit leziuni uşoare, astfel că nu a fost necesară internarea lor. De asemenea, şi şoferul autoturismului a fost rănit uşor.

Reprezentantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Incze Miklós, a declarat că un bărbat de 69 de ani din Miercurea-Ciuc, în timp ce conducea un autoturism, la intersecţia străzilor Iancu de Hunedoara cu Leliceni nu a acordat prioritate de trecere ambulanţei SMURD, care se deplasa pentru luarea unei urgenţe medicale, cu semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. Astfel, din primele cercetări reiese că vinovat de producerea accidentului este şoferul autoturismului, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. (Şt.P.)

Arhivă foto

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.