Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Miercurea Ciuc: 7,5 tone de ulei alimentar uzat, colectate în două luni | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Miercurea Ciuc: 7,5 tone de ulei alimentar uzat, colectate în două luni
Miercurea Ciuc: 7,5 tone de ulei alimentar uzat, colectate în două luni

Miercurea Ciuc: 7,5 tone de ulei alimentar uzat, colectate în două luni

O cantitate de 7,5 tone de ulei alimentar uzat a fost colectată în ultimele două luni în cele 15 containere amplasate de Primăria Miercurea Ciuc pe raza municipiului.

„Au trecut două luni de când am amplasat containerele pentru colectarea selectivă a uleiului alimentar uzat în 15 locaţii din oraş. În această perioadă au fost colectate 7,5 tone de ulei. Această cifră dovedeşte că Miercurea Ciuc este un oraş ecologic! Vă mulţumim pentru cooperare şi vă încurajăm în continuare să profitaţi de această oportunitate şi să folosiţi corect containerele de colectare a uleiului!”, a informat Primăria municipiului Miercurea Ciuc.

Cele 15 containere pentru colectarea uleiului alimentar uzat sunt amplasate lângă sediile următoarelor instituţii publice sau magazine: Consiliul Judeţean Harghita (la barieră): str. Sălciei; Curtea de Conturi a judeţului Harghita; Casa Municipală de Cultură; Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Harghita; Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Harghita; intrarea în centrul comercial Nest (lângă tomberoanele de gunoi); lângă sediul poliţiei; Casa Judeţeană de Pensii Harghita; Cartierul Octavian Goga (în spatele magazinului Eurocenter); Cartierul Spicului (la capătul scărilor); Bulevardul Frăţiei, nr. 16 (staţia de autobuz); Jigodin (Casa de cultură); str. Topliţa (staţia de autobuz de lângă Harmopan); Şumuleu (lângă Casa municipală).

Uleiul de gătit uzat, grăsimea de gătit, uleiul de gătit expirat sau stricat şi untul sau margarina topită pot fi introduse în containerul de colectare, sigilate în sticle PET. Uleiul de motor uzat şi alţi lubrifianţi, uleiurile minerale, deşeurile alimentare şi alte tipuri de deşeuri nu sunt permise în containere. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.