Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Martori ai ultimelor finisaje… | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 21 februarie 2024
Home » Sănătate » Martori ai ultimelor finisaje…
Martori ai ultimelor finisaje…

Martori ai ultimelor finisaje…

Săptămâna trecută, la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Miercurea-Ciuc, a avut loc o conferinţă de presă a cărei temă aducea în atenţia noastră stadiul lucrărilor aflate pe rol la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI). Eram practic martorii ultimelor finisaje, care aveau să încheie un drum important parcurs în folosul procesului de modernizare, spre a lăsa liber accesul către următorul…

Ne-am bucurat cu toţii, şi noi jurnaliştii şi ei organizatorii acestei întâlniri: preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, domnii Borboly Csaba, respectiv Barti Tihamér, managerul SJU, dr. Demeter Ferenc şi delegatul firmei „Fundamenta”, ce avea în sarcină execuţia proiectului. Şi asta în pofida faptului că „deşi finalizarea lucrărilor a întârziat din motive independente de voinţa noastră, care au avut de-a face cu reîntocmirea documentaţiilor, sunt bucuros că, prin conlucrare, am ajuns la acest moment”, a rostit în debutul intervenţiei sale domnul Borboly, fără a omite să aducă mulţumiri echipei conduse de vicepreşedintele Barti şi tuturor celorlalţi care au făcut posibilă finalizarea lucrărilor de reabilitare a Secţiei ATI.

Pregătit parcă pentru a ne convinge că următorul traseu este liber, d-l Barti mi-a declarat că dosarul pe care îl avea în mână va fi depus cât de curând acolo unde trebuie, în vederea demarării procedurii de achiziţie publică pentru sistemul de ventilaţie al Spitalului. Astfel, preciza domnia sa, cel care va câştiga va avea la dispoziţie maximum 60 de zile pentru a încheia această importantă lucrare, a cărei valoare totală se ridică, conform proiectului, la 2.065.826 lei fără TVA.

Să fie ales momentul într-un ceas bun, aşa cum bune sunt, în opinia doctorului Demeter, „toate investiţiile de acest gen, care asigură condiţii civilizate de îngrijire a bolnavilor şi aduc satisfacţii profesionale celor ce veghează la sănătatea lor”.

Întrebat cum trăieşte clipa, după încheierea unei curse lungi presărată cu destule obstacole, preşedintele CJ Harghita, domnul Borboly Csaba, mi-a răspuns scurt: „Ca întotdeauna, cu optimism”. Unul, aş spune eu, moderat, dar motivat, pentru că, prin efortul comun depus de fiecare dintre cei implicaţi în materializarea proiectului, s-a trecut peste orice barieră. Mai mult decât atât, după luna ianuarie, s-a constatat că „nu toată lumea era axată pe negativism”, lucru bun, în opinia sa, „câştigat în mare parte şi cu ajutorul presei”.

La aceeaşi întrebare, managerul SJU s-a arătat în general mulţumit, dar ar fi fost şi mai mulţumit dacă „termenul limită de execuţie al lucrării nu ar fi fost depăşit de n ori”.

Rugat să transmită ceva populaţiei din judeţ, interesată de toate problemele ce ţin de sănătate, preşedintele CJ Harghita a afirmat că doreşte ca „acest spital să fie unul modern, bine-dotat şi cu medici de cea mai bună calitate, care să prindă aici rădăcini, astfel încât nimeni, nici un cetăţean să nu mai fie nevoit să plece să se trateze în alt judeţ sau în altă ţară, nici măcar în Ungaria”.

Cu speranţa că visul domnului Borboly se va împlini într-o bună zi, dar şi cu gândul că la recepţia finală a următorului obiectiv, plasat în viitorul apropiat de către vicepreşedintele Barti, se va ciocni un pahar de şampanie pentru sănătatea Sănătăţii, eu una încep să mă pregătesc deja pentru acel moment, convinsă fiind că el nu va rămâne unul singular, date fiind ţintele de atins…

ŞTEFANA DRĂGHICI

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.