Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Marius Macarie şi Andra-Ramona Borş deschid listele PSD Harghita pentru alegerile parlamentare | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Politic » Marius Macarie şi Andra-Ramona Borş deschid listele PSD Harghita pentru alegerile parlamentare
Marius Macarie şi Andra-Ramona Borş deschid listele PSD Harghita pentru alegerile parlamentare

Marius Macarie şi Andra-Ramona Borş deschid listele PSD Harghita pentru alegerile parlamentare

  • Romeo Ţepeş-Focşa: obţinerea unui mandat de parlamentar este destul de dificilă

Organizaţia Judeţeană Harghita a Partidului Social Democrat Harghita a depus listele de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor în vederea alegerilor parlamentare din luna decembrie.

Pentru Senat, PSD Harghita propune patru candidaţi: Marius Macarie (de ocupaţie profesor) şi Ionela Tudor (psiholog), ambii din Topliţa, Adrian-Grigore Antal (profesor), din Sărmaş şi Lucian Conţiu (medic chirurg), din Bălan.

Lista pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Andra-Ramona Borş (profesor), din Topliţa. Alături de aceasta se mai află alţi 6 candidaţi: Costin Hîrlav (profesor), din Bilbor, Ilie-Loredan Zbanca-Răucescu-Cozan (profesor), din Corbu, Valentin Vaidoş (tehnician), din Voşlăbeni, Andrei-Grigore Paşcan (profesor), din Gălăuţaş,

Dimen Zsombor-Gabriel (economist), din Tulgheş şi Adrian Dumitru Bordea (şofer), din Subcetate.

„Candidaţii propuşi pentru Parlamentul României de Partidul Social Democrat sunt oameni tineri, profesionişti, competenţi care pot aduce Legislativului un plus de valoare”, spunea Romeo Ţepeş-Focşa, preşedintele PSD Harghita.

„Însă, continua acesta, trebuie avut în vedere faptul că Harghita este un judeţ cu un specific aparte, în care populaţia de etnie română este de 12-13%, iar obţinerea unui mandat de parlamentar este destul de dificilă.

De aceea, pentru a avea din nou un reprezentant în Parlamentul României, îndemnăm la o participare cât mai mare la vot şi rugăm electorii să ia în considerare şi faptul că o dispersie a voturilor către mai multe formaţiuni politice poate conduce la nereprezentarea în forul legislativ al ţării”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.