Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Marius Macarie, desemnat antrenorul anului în voleiul românesc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 20 mai 2024
Home » Sport » Marius Macarie, desemnat antrenorul anului în voleiul românesc
Marius Macarie, desemnat antrenorul anului în voleiul românesc

Marius Macarie, desemnat antrenorul anului în voleiul românesc

Federaţia Română de Volei şi-a desemnat, recent, laureaţii din acest an, printre aceştia aflându-se şi topliţeanul Marius Macarie, selecţionerul naţionalei de fete a României U17. Marius Macarie este singurul selecţioner din volei care a avut competiţie în acest an, participând cu naţionala de U17 la Campionatul European, unde a reuşit să obţină locul 5. Datorită acestui rezultat, România a obţinut şi calificarea la Campionatul Mondial U18, care va avea loc anul viitor, precum şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), organizat în 2022.

Voleibalista anului a fost desemnată Alexia Căruţaşu. La 17 ani, ea devine una dintre cele mai tinere jucătoare din istoria voleiului românesc care primeşte această distincţie. În prezent, Alexia evoluează pentru formaţia turcă Yeşilyurt Istanbul, cu care a reuşit să se califice în semifinalele Cupei Challenge.

Cel mai bun voleibalist a fost numit Andrian Aciobăniţei, component al echipei franceze AS Cannes, aflată pe primul loc în campionatul intern. Pe lângă prestaţia din atac, Aciobăniţei, care evoluează pe postul de extremă, este unul dintre cei mai buni jucători de preluare din prima ligă franceză, având constant peste 70% preluări pozitive în meciuri, precizează Federaţia Română de Volei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.