Marile festivaluri din ţară se pregătesc pentru acest an | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 august 2022
Home » Timp Liber » Marile festivaluri din ţară se pregătesc pentru acest an
Marile festivaluri din ţară se pregătesc pentru acest an

Marile festivaluri din ţară se pregătesc pentru acest an

După ce anul trecut toate festivalurile din ţară au fost afectate de pandemie – unele nu s-au mai ţinut, altele au fost organizate în format restrâns sau doar online – pentru 2021 speranţele să-i vedem pe artiştii preferaţi pe marile scene din ţară cresc, mai ales că a început şi vaccinarea împotriva COVID-19. Iar semne bune vin şi dinspre organizatorii evenimentelor care au confirmat datele pentru acest an.

Electric Castle

Electric Castle, un „festival de muzică şi new media”, găzduit de Castelul Banffy, de lângă Cluj-Napoca, a ajuns la ediţia cu numărul 8. Data acestui festival a fost stabilită pentru 4-18 iulie, iar organizatorii au anunţat şi câteva nume care vor urca pe scena festivalului, printre acestea aflându-se Gorillaz sau Deftones.

Pentru ediţia cu numărul 8, festivalul promite „un line-up eclectic ce rupe barierele dintre mainstream şi underground, una dintre cele mai importante expoziţii de New Media din Europa, un castel construit în secolul XV şi un concept arhitectural spectaculos creează un context unic şi o lume în care poţi evada pentru 5 zile”.

În ceea ce priveşte preţul abonamentelor, acesta este de 649 lei (abonament, fără camping), la care se poate achiziţiona cu 140 de lei şi un bilet care asigură accesul în camping. De precizat faptul că în cazul în care festivalul va fi amânat, banii vor fi returnaţi în termen de 60 de zile.

Untold şi Nerversea

Organizatorii celor două festivaluri au stabilite datele pentru acest an, urmând ca în curând să anunţe şi artiştii. Ceea ce se încearcă este să se reconfirme line-up-ul care ar fi trebuit să fie în 2020.

Aşadar, Neversea va avea loc în perioada 8-11 iulie, la Constanţa. Iar data anunţată pentru Untold este 5-8 august, bineînţeles, în Cluj-Napoca.

Pentru a afla informaţii (preţul abonamentelor şi line-up) despre aceste două festivaluri, organizatorii oferă posibilitatea înregistrării pe site-uri (untold.com, respectiv neversea.com).

ARTmania Festival

Şi festivalurile dedicate iubitorilor muzicii rock se pregătesc pentru revenire, încercând să păstreze formaţiile care ar fi trebuit să ajungă în România anul trecut.

Cel mai vechi festival de muzică rock din Transilvania, ARTmania, şi-a anunţat data pentru 23-25 iulie, în Piaţa Mare din Sibiu.

ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază de la care a pornit totul, însă reprezintă doar o parte din experienţa pe care festivalul a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România şi din străinătate. Încă de la începuturi a fost gândit ca o platformă culturală menită să ofere evenimente şi moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziţii, lansări de carte sau proiecţii de film.

În ceea ce priveşte formaţiile care vor urca pe scena festivalului în acest an, au apărut unele modificări faţă de ceea ce se anunţa în 2020. Astfel, artiştii internaţionali confirmaţi pentru ediţia cu numărul 15 sunt: Amon Amarth, Clutch, Cult of Luna, My Dying Bride, Port Noir, Testament şi The Vintage Caravan. Din România, la Sibiu vor fi prezente Bucovina, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz, Lucifer, Taine Ro şi White Walls.

Abonamentele, ale căror preţ variază între 290 şi 307,4 lei, pot fi achiziţionate de pe site-urile specializate în vânzarea de bilete sau de pe pagina de Internet a festivalului: artmaniafestival.ro.

Maximum Rock Festival

Istoria Festivalului Maximum Rock a început în 2006, atunci când pe terenul aeroportului din Cluj-Napoca se desfăşura prima ediţie. La aceasta, pe lângă două nume mari ale muzicii internaţionale, participau şi harghitenii de la Defect. A mai fost ediţia din 2007, după care a urmat o pauză de 5 ani, iar festivalul s-a mutat în Bucureşti. După 5 ediţii consecutive (2013-2017) au urmat alţi doi ani de pauză. Anul trecut trebuia să aibă loc ediţia a 8-a, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

Noile date anunţate pentru acest an sunt 4-5 iunie, iar gazdă vor fi Arenele Romane, Bucureşti.

Formaţiile anunţate pentru cele două zile de festival sunt: Epica, Therion, Orphaned Land, Subterranean Masquerade, Magnetic, respectiv Devin Townsend, Katatonia, Riot Monk şi Loch Vostok.

Abonamentele pot fi achiziţionate de pe site-ul ambilet.ro, iar preţul lor variază între 249 şi 300 lei, în funcţie de perioada în care se cumpără.

Rockstadt Extreme Festival

Festivalul de la poalele cetăţii Râşnov, dedicat iubitorilor muzicii rock extreme, este programat pentru perioada 5-8 august.

Organizatorii fac eforturi pentru a menţine afişul confirmat anul trecut, printre formaţiile care ar fi trebuit să sosească la Râşnov fiind Anthrax, Overkill, Cattle Decapitation, Phil Anselmo & The Illegals, As I Lay Dying, Cradle of Filth, Mayhem, Rotting Christ sau Mephorash.

Preţul abonamentelor pentru acest festival variază între 474,12 lei şi 579,48 lei, în funcţie de perioada în care se achiziţionează.

L. CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.