Mâine încep Zilele Oraşului Bălan | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 septembrie 2021
Home » Timp Liber » Mâine încep Zilele Oraşului Bălan
Mâine încep Zilele Oraşului Bălan

Mâine încep Zilele Oraşului Bălan

Locuitorii Bălanului vor avea parte de trei zile de distracţie şi voie bună, în condiţiile în care autorităţile s-au pregătit cu un program bogat pentru marcarea celei de a XVIII-a ediţii a Zilelor Oraşului, care se desfăşoară în perioada 13-15 august. Vineri seara de la ora 19:00, va avea loc un spectacol al Clubului Copiilor din Bălan, iar sâmbătă dimineaţă de la ora 09:00, pe străzile oraşului vor putea fi auzite acorduri de fanfară.

Două ore mai târziu va fi organizată o slujbă de comemorare a celor care şi-au pierdut vieţile în mină, la Troiţa Sfânta Varvara, iar de la ora 13:00, va avea loc un concert de fanfară pe scena amenajată în centrul oraşului. Până seara târziu vor urca pe scenă mai mulţi artişti, între care Cora Munteanca, Ciprian Istrate şi Dj Stephano, dar vor încerca să încânte publicul şi cei de la trupa Corax. Duminică, începând cu ora 17:00, vor avea loc mai multe concerte susţinute de Teddy Queen, Margareta Clipa, No Sugar, Radu Ilie şi Alex de la Orăştie, iar manifestările dedicate Zilelor Oraşului Bălan se vor încheia, la ora 23:00, cu un spectaculos foc de artificii, promit organizatorii.

Fostul oraş minier Bălan este situat în perimetrul nord-estic al judeţului Harghita, la poalele Muntelui Hăşmaşul Mare şi se întinde pe firul râului Olt, pe o distanţă de aproximativ 3 km. Până în anul 2006 a fost o localitate monoindustrială, principala sursă de venit a majorităţii locuitorilor provenind din activitatea de exploatare a minereului de cupru. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.