Mai sunt câteva zile până când se poate depune Declaraţia Unică | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 29 septembrie 2023
Home » Economic » Mai sunt câteva zile până când se poate depune Declaraţia Unică
Mai sunt câteva zile până când se poate depune Declaraţia Unică

Mai sunt câteva zile până când se poate depune Declaraţia Unică

Săptămâna viitoare, pe 25 mai, se împlineşte termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formularul 212).

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Recomandăm ca Declaraţia Unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

  • prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, disponibil pe portalul www.anaf.ro;
  • prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat.

De asemenea, DU se poate depune şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Pe pagina de Facebook a ANAFG şi pe canalul de Youtube sunt publicate materiale video referitoare la descărcarea, completarea şi depunerea DU.

Pentru completarea şi depunerea declaraţiei unice, contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:

  • apelând Serviciul central de asistenţă telefonică a contribuabililor – Call Center, la numărul de telefon 0314/03.91.60;
  • prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portalul https://www.anaf.ro/asistpublic şi în serviciul Spaţiul Privat Virtual.

ANAF,

Serviciul comunicare, relaţii publice

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.