Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Lunile de vară au adus zeci de mii de turişti în Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Economic » Lunile de vară au adus zeci de mii de turişti în Harghita
Lunile de vară au adus zeci de mii de turişti în Harghita

Lunile de vară au adus zeci de mii de turişti în Harghita

Câteva zeci de mii de turişti s-au cazat în unităţile de profil din judeţul Harghita în lunile de vară, rezultă din ultimele date făcute publice de Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS). Astfel, în lunile iunie, iulie şi august, în principalele structuri de primire cu funcţiuni de cazare turistică din judeţ au fost înregistrate peste 61.000 de sosiri. Peste 11.000 de turişti s-au cazat în Harghita în iunie, numărul acestora creascând la aproximativ 22.400 în iulie şi apoi la 27.647 în august. Hotelurile din judeţ au avut cei mai mulţi musafiri, fiind raportate, în cele trei luni, peste 25.400 de sosiri în aceste unităţi.

Pe următoarele locuri în preferinţele celor care s-au cazat în structurile de primire turistică harghitene s-au situat pensiunile agroturistice, care au avut aproape 15.000 de oaspeţi în perioada amintită, precum şi pensiunile turistice care au raportat circa 11.000 de sosiri. În motelurile din judeţ s-au cazat în perioada iunie-august aproape 2.600 de turişti, iar în jur de 1.800 în vilele turistice, cabanele fiind preferate doar de 1.466 de persoane. În lunile de vară în principalele structuri de primire cu funcţiuni de cazare turistică din Harghita au fost înregistrate, în total, peste 138.600 de înnoptări.

Cei mai mulţi turişti au sosit în judeţ în august, petrecând şi mai multe nopţi în unităţile de profil, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare fiind în luna respectivă de 39,7 la sută, potrivit datelor prezentate de DJS Harghita. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.